Sporturi

Novak Djokovic nu vrea să audă de vaccinarea anti-Covid! De ce se împotriveşte numărul 1 mondial

26.04.2021 | 15:53
Novak Djokovic nu vrea sa auda de vaccinarea antiCovid De ce se impotriveste numarul 1 mondial
ADVERTISEMENT

Tot mai mulți sportivi aleg să se vaccineze împotriva virusului care a afectat lumea întreagă, mai puțin Novak Djokovic. Numărul 1 mondial a fost și el depistat pozitiv, în vara anului trecut, dar refuză în continuare să se vaccineze.

Jucătorul de tenis este un militant al libertății de alegere și a declarat în repetate rânduri că speră ca vaccinarea să nu devină obligatorie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, ATP a elaborat un protocol care îi avantajează pe sportivii care a ales să se vaccineze, însă nici acest lucru nu l-a convins pe jucătorul sârb.

Ce riscă Djokovic pentru că refuză vaccinarea anti-Covid

Novak Djokovic nu și-a explicat întru totul, niciodată, această decizie, în ciuda faptului că o eventuală vaccinare l-ar scuti să mai petreacă timp în izolare, înaintea turneelor la care participă.

ADVERTISEMENT

”Voi păstra decizia mea pentru mine, cred că este un lucru privat, intim. Nu vreau să fiu etichetat ca unul care este pro sau împotriva vaccinării. Sper că nu va deveni obligatorie”, a spus Djokovic în cadrul unei videoconferințe.

Daily Mail a făcut public un fragment din protocolul semnat de ATP și WTA: ”Persoanele care au finalizat complet procesul de vaccinare împotriva Covid-19 pot fi scutite de carantină după un prim test PCR negativ”, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Patru jucători, între care și Nole, s-au infectat în timpul unui turneu demonstrativ

Novak Djokovic a fost depistat  pozitiv cu coronavirus, anul trecut, după ce a participat la turneul demonstrativ ”Adria Tour”. Nu ma puțin de patru jucători care au participat la turneul amintit au fost testați ulterior pozitiv cu coronavirus: Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki și Novak Djokovic.

Încă de atunci actualul număr 1 mondial s-a declarat împotriva vaccinării anti-Covid-19, iar tatăl sportivului l-a acuzat pe bulgarul Dimitrov că i-ar fi infectat pe participanții la ”Adria Tour”.

ADVERTISEMENT

”De ce s-a întâmplat asta? Pentru că Dimitrov a venit probabil bolnav, cine ştie de unde. Nu a fost testat, ceea ce nu cred că e corect. A cauzat prejudicii imense Croaţiei, familiei noastre şi Serbiei”, a spus Srdjan Djokovic.

ADVERTISEMENT