Sport

Novak Djokovic poate să participe la Roland Garros. Organizatorii turneului au făcut anunțul mult așteptat

Novak Djokovic a primit în sfârșit o veste bună. Va putea participa din nou la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri de-a lungul carierei.
16.03.2022 | 18:59
Novak Djokovic poate sa participe la Roland Garros Organizatorii turneului au facut anuntul mult asteptat
Novak Djokovic poate participa la Roland Garros. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Întrucât a refuzat categoric să se vaccineze anti-Covid, Novak Djokovic a fost expulzat din Australia chiar înaintea primului turneu de Grand Slam al anului și a primit interdicție de a intra în Statele Unite ale Americii pentru Indian Wells și ATP Miami. Acum, însă, a venit și o veste bună.

Novak Djokovic poate participa la Roland Garros. Organizatorii turneului i-au dat undă verde

Odată cu decizia autorităților franceze de ridicare a restricțiilor în spațiile publice, exceptând spitalele și mijloacele de transport în comun, fostului lider mondial i se permite participarea la Roland Garros, turneu pe care l-a cucerit de două ori, în 2016 și 2021.

ADVERTISEMENT

În acest moment nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Open-ul Franței”, a anunțat Amelie Mauresmo, directoarea competiției programate în perioada 22 mai – 5 iunie 2022.

Nu doar Novak Djokovic a primit o veste bună din partea organizatorilor. Pentru prima dată după doi ani de pandemie, arenele din capitala Franței vor putea fi deschise la capacitate maximă pentru spectatori.

ADVERTISEMENT

Schimbare importantă în turneele de Grand Slam. Ce se va întâmpla la Roland Garros

Tot în ediția din acest an a turneului de la Roland Garros, meciurile în care jucătorii se vor afla la egalitate, 6-6, în setul decisiv, câștigătorii vor fi deciși în urma unui super tie-break până la 10, cu minimum două puncte (n.r. 10-8, 10-7 etc).

ATP, WTA și ITF își propun astfel să evite meciurile maraton. Introdus deja la Australian Open, noul format vizează toate turneele de Grand Slam, pentru o perioadă de probă de un an.

ADVERTISEMENT

Situație fără precedent. Ce ar trebui să facă Medvedev pentru a participa la Wimbledon

Dacă Novak Djokovic nu pare să mai aibă probleme în legătură cu participarea la cele mai importante competiții din ATP, rusul Daniil Medvedev (n.r. actualul lider mondial) s-ar putea vedea nevoit să se dezică de Vladimir Putin pentru a participa la Wimbledon.

Multe ţări au convenit că nu le vor permite reprezentanţilor Rusiei să concureze. Există, de asemenea, probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, acest lucru este mai complex.

ADVERTISEMENT

Nu ar trebui autorizată prezenţa niciunei persoane care arborează steagul Rusiei. Avem nevoie de o potenţială asigurare că nu sunt susţinători ai lui Putin şi luăm în considerare care sunt cerinţele de care am putea avea nevoie pentru a încerca să obţinem nişte asigurări în acest sens”, a declarat ministrul britanic al Sportului, Nigel Huddleston.

ADVERTISEMENT