Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Nu poți mânca trei zile la rând ce-ți dau ei acolo. Fără pachet de acasă, mori!”. Lupu povestește ce nu poți nici să auzi despre pușcărie!

În direct la FANATIK SUPERLIGA, Dănuț Lupu a povestit lucruri șocante despre viața din pușcărie, de la mâncarea pe care o primesc deținuții și până la activitățile de recreere.
10.04.2024 | 15:52
Nu poti manca trei zile la rand ceti dau ei acolo Fara pachet de acasa mori Lupu povesteste ce nu poti nici sa auzi despre puscarie
Dănuț Lupu, dezvăluiri șocante din pușcărie. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ediție-eveniment a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, în care fostul mare internațional Dănuț Lupu a povestit cu lacrimi în ochi, într-o discuție unu la unu cu moderatorul Horia Ivanovici, calvarul pe care l-a îndurat în cele aproape șase luni petrecute în spatele gratiilor.

Dănuț Lupu, dezvăluiri șocante din pușcărie: „Nu poți mânca trei zile la rând ce-ți dau ei! Mori!”

Dănuț Lupu a fost eliberat din penitenciar după aproape 6 luni și a venit la FANATIK SUPERLIGA să povestească tot ce a îndurat în această perioadă. De la condițiile din închisoare, mâncarea pe care o primeau deținuții până la persoanele care i-au fost aproape, dar și cele care l-au uitat…

ADVERTISEMENT

„Nu era mai normal să-mi dea o amendă penală? Se plâng că nu sunt bani la Buget. Ducându-mă la pușcărie, Statul nu cheltuie bani cu mine? Ei, cam aici e buba lor… Ei nu câștigă dacă îți dau ție o amendă penală. Câștigă dacă te trimit la pușcărie”, este off-ul cu care Dănuț Lupu și-a început seria mărturisirilor.

„De ce? Serios vorbești?”, se arată mirat moderatorul Horia Ivanovici, iar răspunsul a venit repede și sec: „Păi, nu cred că poți să mănânci trei zile la rând din ce-ți dau ei să mănânci acolo”.

ADVERTISEMENT

„Serios vorbești? Adică nu poți să mănânci trei zile la rând mâncarea? Ce mâncai acolo?”, continuă Ivanovici seria întrebărilor „dureroase” la FANATIK SUPERLIGA, emisiune transmisă LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„Îți dau o ciorbă lungă… Nu, îți pune o supă lungă, care nu a văzut carnea. Și apoi îți mai dă o mâncare de cartofi, niște fasole pe care mai degrabă le folosești pe post de cartușe, că nu poți să le mesteci… Și cam atât.

ADVERTISEMENT

Nu e deținutul de vină aici. Dar am spus, e dezordine, nu interesează pe nimeni de nimic. Mâncarea este îngrozitoare. Dacă te duci la pușcărie și nu ai pe cineva să vină în vizită, să-ți aducă pachet și să-ți pună bani, mori! Nu poți să supraviețuiești. Cu ce-ți dau ei, nu ai cum! Mori de foame, Doamne iartă-mă! Faci ulcer! Te cureți!

Nu poți să stai trei luni și să mânânci numai ce-ți dau ei. Dacă nu ai pe cineva să te caute, să-ți pună niște bani, să faci cumpărături de la magazin, nu ai cum. Doar pâinea era bună. Mâncau trei-patru pâini pe zi. Eu nu știu dacă am mâncat o pâine cât am stat arestat. E foarte multă lume amărâtă, pe care dacă nu o ajuți, moare de foame”, rememorează Lupu perioada grea din spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu despre perioada petrecută în închisoare: „Jucam tenis de picior când aveam minge”

„Ai muncit în perioada asta?”, a vrut să știe Horia Ivanovici cu ce își umplea timpul Dănuț Lupu la Rahova. Iar dezvăluirile au fost de-a dreptul surprinzătoare, dacă nu chiar șocante.

„Eu, personal, celor care lucrează la penitenciar la Rahova, domnului director, nu am ce să le reproșez. M-ar bate bunul Dumnezeu! Da, am fost monitor sportiv pe Secția 8. Îi scoteam și jucam în fiecare zi tenis cu piciorul. Când ne lăsa să avem minge… Dacă se spărgea mingea… M-am rugat de ei șase luni, le dau eu donație 10 mingi, să mă lase să le aduc. Nu m-au lăsat!

Nici pe asta nu o înțeleg. Îți dau cuvântul meu de onoare. Le-am spus «Bă, vă aduc eu zece mingi, vi le donez la penitenciar”. Nu se poate. De multe ori am stat și câte două săptămâni, că nu aveam minge cu ce să jucăm.

Pe mine nu m-au lăsat niciodată. Mi le aducea fi-miu la vizită. Nu se poate. Și nu m-au lăsat. Așa e regula la Rahova. Multă lume fuge de Rahova”, a mai spus Dănuț Lupu la FANATIK SUPERLIGA, emisiune disponibilă și în premieră pe canalul de YouTube Fanatik și pe pagina de Facebook Horia ivanovici în fiecare luni, marți și vineri, de la ora 17:30.

„Am uitat să te întreb… La închisoare ați avut televizor? Bani îți trebuie?”, e întrebarea de final la care Lupu a răspuns din nou foarte sincer, așa cum a fost pe tot parcursul emisiunii: „Da. Dar sunt doar 16 programe și la ora 12 noaptea îl închid. Iar dacă nu ai bani, ce mănânci?”.

Danut Lupu despre mancarea din inchisoare

ADVERTISEMENT
Tags: