Fotbal intern

“Nuevo” Dinamo! Ce nu s-a văzut la tv la primul meci al “câinilor” din “noua eră”. Anamaria Prodan, zâmbitoare pe Arena Națională! “Roș-albii”, lot subțire și joc de low-cost în mirajul milioanelor spaniole

24.08.2020 | 22:55
Nuevo Dinamo Ce nu sa vazut la tv la primul meci al cainilor din noua era Anamaria Prodan zambitoare pe Arena Nationala Rosalbii lot subtire si joc de lowcost in mirajul milioanelor spaniole
ADVERTISEMENT

Dinamo a intrat în urmă cu o săptămână în era spaniolă. Cel puțin așa suntem anunțați de comunicatele de presă ale clubului pentru că noua conducere nu a spus public niciun cuvânt despre preluarea unuia dintre cele mai importante branduri fotbalistice din România. Pablo Cortacero este, deocamdată, “tranquilo”, adică foarte tăcut, în timp ce suflarea dinamovistă speră la un viitor luminos. 

Galeria lui Dinamo a așteptat echipa cu două ore înainte de primul meci al sezonului, cu Hermannstadt. 2-300 de fani au așteptat pe bulevardul Pierre de Coubertin autocarul echipei, cu două ore înainte de meci. Fanii au blocat bulevardul și au făcut un spectacol pirotehnic ca să le arate jucătorilor că nu vor fi singuri pe Arena Națională în fața celor de la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Gigi Mulțescu, antrenorul care a preluat Dinamo în cel mai dificil moment posibil în stagiunea trecută, când echipa era măcinată de infectați cu COVID-19 și cu incertitudinea viitorului în prima ligă, a fost aclamat de fanii “câinilor”.

“Nuevo” Dinamo! Ce nu s-a văzut la tv la primul meci al “câinilor” din era spaniolă. Fanii, spectacol pirotehnic înainte de meci

De altfel, postul lui Mulțescu la Dinamo este în pericol la club încă din prima zi de la anunțul preluării clubului de către investitorii spanioli. Dar, până una alta, “nea” Gigi încearcă să scoată cât mai mult din ce are la dispoziție, până să vină Contra, jucătorii și investițiile promise de noii investitori.

ADVERTISEMENT

Una dintre primele decizii ale conducerii ibericilor a fost să ducă Dinamo pe Arena Națională în acest sezon, chiar dacă până cu trei zile înainte de joc nu se știa dacă, financiar, va fi posibil de suportat cheltuielile.

VEZI VIDEO: 

https://www.facebook.com/FanatikShow.ro/videos/2393524097617715/?__xts__[0]=68.ARB2_S-j0JxcWM53B6As2VmKh3cgnYI8RRoA0-V9XZDBYKBFRa190N7yN5IcAsTWcchEs2U6qNTYVYovPL7apBT8UQeAOTkVG2FwzmjzvA01Wz-o199QGNXb2VSX5gX-3-KKRUgkTxnkuUs3m7PfmS0nIlLZyPr3TkasBleMocwaJknJ6X8L31HJJWoaKANYQTV8IB1z_giFpNGj2SB-SComucLjXf-sjDlH_C8445GJaPEvtHk8Oyq28JjOym22Yarbf7ZiZiLXN7B-Hx2OBZmrnRFJe0KkK7QGYQmAbOjWGmK8up0jNA1x8N1Uu5HgBk9epbuSsfrV0rltHL78skFdqfjG_Vk90KAWRQ&__tn__=-R

ADVERTISEMENT

S-au găsit bani pentru închirierea Arenei, dar nu și pentru plata restanțelor!

Dar, s-a făcut rost de bani pentru închirierea Arenei, nu și pentru plata salariilor jucătorilor, care din luna mai nu au văzut vreun leu de la Negoiță sau vreun euro de la spanioli. Dar, promisiuni, există.

Pe cel mai mare stadion al țării, Anamaria Prodan a venit zâmbitoare să își vadă echipa la lucru, Hermannstadt reușind o formă foarte bună post-pandemie sub comanda lui Ruben Albes. Antrenorul spaniol le-a închis rapid gura scepticilor, reușind să lege rezultate foarte bune.

ADVERTISEMENT
"Nuevo" Dinamo! Ce nu s-a văzut la tv la primul meci al "câinilor" din era spaniolă.
Ruben Alves in meciul de fotbal dintre Dinamo si AFC Hermannsdt din prima etapa a Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni, 24 august 2020.© FOTO:Sport Pictures

Albes a schimbat sistemul față de finalul sezonului trecut!

Dinamo a început meciul cu o formulă curajoasă, un 3-4-3, cu Bejan, Puljic și Ehmann în defensivă, Sin și Crețu pe benzi, Achim și Răuță mijlocași centrali și Sorescu, Neicuțescu și fabbrini în ofensivă.

"Nuevo" Dinamo! Ce nu s-a văzut la tv la primul meci al "câinilor" din era spaniolă.
Gheorghe Multescu in meciul de fotbal dintre Dinamo si AFC Hermannsdt din prima etapa a Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni, 24 august 2020.© FOTO:Sport Pictures

De cealaltă parte, sibienii au jucat în sistemul 4-2-3-1, schimbând sistemul de la “clasicul” 4-4-2 cu care ne-a obișnuit, poate și din cauza faptului că golgheterul Debeljuh a fost transferat de campioana CFR Cluj.

Jo Santos a deschis scorul pentru oaspeți după o greșeală a lui Giani Crețu

Albes a operat cinci schimbări în echipa de start față de finalul sezonului precedent, însă cel mai important, au dispărut atacanții Yazalde și Debeljuh. Unicul vârf cu Dinamo a fost Bălan, cel care a ratat și prima mare ocazie a meciului, în minutul 24.

Jo Santos nu a mai ratat ținta în minutul 32 când a profitat de gafa apărării dinamoviste și a înscris printr-un șut plasat din careu. Dinamo nu a putut să reacționeze și la vestiare s-a intrat cu scorul de 1-0 pentru oaseți, care au avut ocaziile mai clare. Dinamo nu s-a regăsit în prima parte, iar pe fază ofensivă jucătorii lui Gigi Mulțescu nu au arătat nimic.

"Nuevo" Dinamo! Ce nu s-a văzut la tv la primul meci al "câinilor" din era spaniolă.
Jo Santos și Ruben Albes după marcarea primului gol. Sursa. sportpictures.ro

Dinamo, complet schimbată în repriza secundă!

Dinamo a ieșit mai motivată de la vestiare și s-a apropiat periculos de poarta adversă încă din primele minute ale reprizei. Sin nu a reușit să înscrie din lovitură liberă, la fel cum o făcuse cu FCSB în luna februarie.

Apoi, Fabbrini a cerut un penalty la un presupus fault în care, însă Kovacs nu a acordat nimic. Însă, lovitura de la 11 metri a venit în minutul 59 când Daniel Popa a fost faultat în careu. Deian Sorescu a transformat fără emoții.

Penalty-ul transformat de Deian Sorescu

Intrarea lui Sîntean a readus ocaziile la poarta lui Straton

Intrarea lui Daniel Popa a schimbat fața echipei lui Gigi Mulțescu. După ce a scos un penalty, atacantul celor de la Dinamo a mai ratat două ocazii importante. De altfel, Hermannstadt nu a mai contat în atac până în minutul 70 când Sîntean a intrat pe teren.

Sibienii au avut două contre periculoase și au mai domolit elanul dinamoviștilor după golul marcat de Popa. Finalul de meci a avut-o pe Hermannstadt mai proaspătă și mai activă pe fază ofensivă.

Echipa lui Ruben Albes a căutat golul care să îi aducă victoria și a fost aproape în minutul 84 nu mai că noul Fortes din fotbalul românesc, Fabio, adus din liga a treia portugheză, n-a reușit să reia în poartă din 6 metri, după un ricoșeu fericit. Sîntean a ratat și el o șansă uriașă în finalul meciului, mingea reluată de el trecând puțin pe lângă poartă.

Rezultat echitabil, dar joc economicos pentru Dinamo!

S-a încheiat 1-1 și marea problemă a celor de la Dinamo este lotul. Un lot subțire pentru Gigi Mulțescu, antrenor care a fost nevoit să înceapă meciul cu jucători precum Giani Crețu sau Alexandru Răuță, jucători care și-au arătat limitele și în meciul cu Hermannstadt.

Pentru Dinamo există multe promisiuni, dar puține certitudini. Punctul obținut împotriva lui Hermannstadt este meritat, ambele echipe având perioade bune de joc, dar pentru pretențiile “câinilor” încă este prea puțin.

ADVERTISEMENT