Life

Nume de copii la modă în 2024. Lista celor mai căutate prenume de fete și băieți

Ce nume de copii sunt la modă în anul 2024? Care sunt cele mai căutate prenume de fete și de băieți? O listă care te poate ajuta.
02.01.2024 | 08:30
Nume de copii la moda in 2024 Lista celor mai cautate prenume de fete si baieti
Ce nume poți pune copilului în 2024. Sursa foto: Totul despre mame
ADVERTISEMENT

Anul 2024 va aduce multe schimbări în viețile noastre, mai ales în rândul celor care urmează să devină părinți. Aceștia vor întâmpina diferite provocări, inclusiv alegerea numelui copilului. Iată ce nume sunt la modă în noul an!

Ce nume de copii sunt la modă în 2024

Se spune că numele influențează destinul copilului. În funcție de acesta, cel mic poate avea un viitor strălucit sau mai puțin, potrivit specialiștilor. Însă, nu este o regulă. Putem alege orice nume dorim, dar care poate fi adaptat la vremurile actuale.

ADVERTISEMENT

De exemplu, astăzi nu mai sunt valabile nume ale bunicilor noștri, precum Anica, Ion, Vasile, Gheorghe, Mărioara etc, deoarece sunt considerate învechite. Multe nume ale copiilor din prezent sunt cu influențe occidentale sau inspirate din film și muzică.

Dacă vei avea o fată în 2024, o poți boteza Lucia, care provine din latină, de la cuvântul ”lux”. Lucia simbolizează ”cea care poartălumina” sau ”cea care se naște din lumină”. Totodată, îți mai poți boteza fetița Sofia, care provine din greacă, și înseamnă ”înțelepciune” sau ”cea care posedă înțelepciune”.

ADVERTISEMENT

În același timp, îi mai poți pune fetiței: Daniela, Emma, Carla, Alma, Olivia, Sara, Carmen, Vega, Mia sau Lara. De asemenea, mai poți opta și pentru Noa, Lola, Alba, Alaia, Aria, Zoe, Ona, Lia, Chiara, Elna, Isla, Luna, Leia, Malen sau Triana.

Cât despre băieți, și în cazul lor poți avea o listă mare de unde poți alege. În 2024, unul dintre cele mai căutate nume pentru ei este Martin, care are origini în limba latină și care înseamnă ”Marte” sau ”consacrat zeului Marte”. Un alt nume este Hugo, de origine germanică, și care înseamnă ”inteligent”, ”lucid” sau ”perspicace”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și Adrian este un nume de băieți foarte căutat. În limba latină, acesta înseamnă ”cel care vine din mare”. Și Diego sau Oliver suntt foarte căutate. Primul este de origine greacă și înseamnă ”doctrină”, iar al doilea este de origine scandinavă și înseamnă ”binecuvântat de măslin”.

Este bine să pui un nume sau mai multe copiilor?

De cealaltă parte, sunt părinți care nu preferă astfel de nume enumerate și optează pentru cele de sfinți. Totodată, sunt și părinți care pun trei sau patru nume de copii, dar preoții sunt de părere că un copil este bine să aibă un singur nume.

ADVERTISEMENT

”Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul şi ortodox! Niciodată să nu puneţi două nume la copii. Unul şi ortodox! Că părticica este pentru un suflet, nu pentru două. Aşa este!”, spune părintele Constantin Necula.

ADVERTISEMENT
Tags: