Fotbal international

Lewis Hamilton l-a egalat pe Michael Schumacher în topul victoriilor în F1! Britanicul, spre al 7-lea titlu

11.10.2020 | 16:31
Lewis Hamilton la egalat pe Michael Schumacher in topul victoriilor in F1 Britanicul spre al 7lea titlu
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton a câștigat Eifel Grand Prix, desfășurat la Nurburgring, și a egalat recordul de victorii al lui Michael Schumacher în Formula 1, ajungând la cota 91. Podiumul a fost completat de Max Verstappen și Daniel Ricciardo.

Max Verstappen a reușit să obțină un punct bonus pentru cel mai rapid tur și recuperează 18 puncte față de Valtteri Bottas în clasament. Daniel Ricciardo a încheiat pe podium pentru prima dată cu Renault, iar șeful echipei franceze, Cyril Abiteboul, a pierdut pariul cu australianul, iar acum trebuie să își facă un tatuaj.

ADVERTISEMENT

A fost weekendul recordurilor la Nurburgring. Kimi Raikkonen a devenit omul cu cele mai multe starturi în Formula 1, cel din Germania fiind a 323-a cursă pe care a început-o. La finalul cursei, Mick Schumacher (fiul lui Michael) i-a dăruit lui Hamilton o cască a tatălui său, din perioada Mercedes.

VEZI VIDEO: 

Érzelmes pillanatok, Mick átadja édesapja sisakját annak a Lewis Hamiltonnak aki éppen most érte be Michael 91 futamgyőzelmi rekordját.(Ne rontsuk el negatív kommentekkel ha kérhetem.)

Geplaatst door Michael Schumacher Szurkolói Klub op Zondag 11 oktober 2020


UPDATE, ora 16:50. Lewis Hamilton câștigă la Nurburgring. Britanicul este urmat de Max Verstappen și Daniel Ricciardo. Hamilton l-a egalat pe Michael Schumacher la capitolul victorii. Are 91 de succese.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 16:25. Lando Norris a fost forțat să abandoneze cu 15 tururi înainte de final și safety car-ul a intrat pe circuit. Ne așteaptă un final de cursă spectaculos. Pe primele trei locuri se află: Hamilton, Verstappen și Ricciardo.


UPDATE, ora 15:47. Cursă cu ghinion pentru Valtteri Bottas. Finlandezul a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme mecanice. Hamilton conduce. Raikkonen l-a scos de pe circuit pe Russell. Kimi a primit 10 secunde penalizare.

ADVERTISEMENT

 


UPDATE, ora 15:34. Valtteri Bottas greșește în turul 13 și este depășit de Lewis Hamilton. Finlandezul este chemat la boxe și revine pe locul patru.


UPDATE, ora 15:27. Valtteri Bottas și-a conservat prima poziție la start și îl ține la o secundă distanță pe Lewis Hamilton. Ricciardo a trecut după câteva tururi de LeClerc și a urcat pe locul 4. Vettel a ieșit din nou în decor.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 15:00. În 10 minute începe Marele Premiu al Germaniei de la Nurburgring. Va fi o cursă uscată, deși prognoza arăta ploaie pentru ziua de duminică. Valtteri Bottas pleacă din pole position. Cum arată grila:


Nurburgring, după 7 ani în Formula 1! Hulkenberg, din nou în monopost

Performanță excelentă în condițiile date pentru Ferrari. Charles LeClerc a “stors” totul din monopost și va pleca al patrulea, depășindu-l pe Alexander Albon și pe piloții de la Renault: Daniel Ricciardo și Esteban Ocon.

Pe grila de start îl vom avea din nou pe Nico Hulkenberg. Lance Stroll nu s-a simțit bine și nu a putut lua startul în antrenamente și calificări, iar oficialii de la Racing Point l-au chemat pe Hulkenberg de urgență să concureze în cursă.

Cursă desfășurată pe ploaie?

S-a văzut că Hulkenberg a urcat în monopost cu câteva zeci de minute înainte de calificări și pilotul german a încheiat ultimul în calificări, cu timpul de 1:28.021, cu aproape 3 secunde mai lent decât timpul de pole al lui Bottas.

Duminică se anunță o cursă foarte interesantă. Prognoza meteo arată ploaie după prânz la Nurburgring și sunt mulți fani care așteaptă cu sufletul la gură prima cursă pe ploaie din acest sezon. Doar la Hungaroring în iulie a plouat la începutul cursei, în rest toate celelalte etape s-au desfășurat pe pistă uscată.

Vettel, ultimul câștigător la Nurburgring, în 2013

Cursa va avea loc duminică, de la ora 15:00. Lewis Hamilton are un avans confortabil în clasamentul general față de Valtteri Bottas, 44 de puncte, și 77 față de Max Verstappen, ocupantul locului 3 al podiumului.

Sebastian Vettel a câștigat ultima cursă defășurată la Nurburgring, în 2013. Atunci podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen și Romain Grosjean, ambii piloți pentru Lotus-Renault. Vettel câștiga în acel an ultimul său titlu mondial.

ADVERTISEMENT