Life

O actriță celebră s-a sinucis. O știi din filmele lui Almodovar. Mesajul lui Antonio Banderas

Spanioloaica Veronica Forque s-a sinucis. Actrița în vârstă de 66 de ani, care a interpretat personajul Kika din filmul cu același nume al lui Pedro Almodovar, a fost găsită moartă în apartamentul său.
13.12.2021 | 20:01
O actrita celebra sa sinucis O stii din filmele lui Almodovar Mesajul lui Antonio Banderas
O actriță celebră s-a sinucis. O știi din filmele lui Almodovar
ADVERTISEMENT

Veronica Forque a fost găsită moartă în apartamentul său. Din primele informații, aceasta s-a sinucis, dar poliția nu a dat mai multe amănunte.

Avea 66 de ani și a fost una dintre cele mai cunoscute actrițe din Spania în anii 1980, 1990.

Este cunoscută publicului din România mai ales pentru rolurile din Matador sau Ce am făcut ca să merit asta, în regia lui Pedro Almodovar.

ADVERTISEMENT

O actriță celebră s-a sinucis. O știi din filmele lui Almodovar. Mesajul lui Antonio Banderas

Doliu în cinematografia din Spania. Cunoscuta actriță Veronica Forque și-a pus capăt zilelor. Sursa care a făcut publică informația nu a dat alte amănunte. Se pare că poliția a primit un apel în jurul orei 12.49.

Persoana care a sunat a declarat că ar fi avut loc o tentativă de sinucidere într-un apartament, care s-a dovedit a fi al actriței.

ADVERTISEMENT

Spanioloaica avea 66 de ani și a fost una dintre cele mai populare actrițe ale anilor 1980 și 1990. S-a născut la Madrid pe 1 Decembrie 1955 . A moștenit pasiunea pentru film a tatălui său,  Veronica Forque fiind fiica regizorului Jose Maria Forque și a scriitoarei Carmen Vazquez-Vigo.

În anul 1981, s-a măritat cu actorul Manuel Iborra și are o fiică. A jucat în mai multe filme cunoscute precum Kika sau Ce am făcut ca să merit asta, în regia lui Pedro Almodovar. A apărut și în mai multe piese de teatru sau seriale tv ( Pepa și Pepe sau La vida de Rita).

ADVERTISEMENT

Veronica Forque a fost recompensată cu patru premii Goya, pentru cea mai bună actriță. În 1988 și 1994 pentru Kika, și cea mai bună actriță în rol secundar în 1987 și 1988. În ultima perioadă a apărut în diverse emisiuni și mereu era cu zâmbetul de buze.

Antonio Banderas a postat un mesaj emoționant în momentul în care a aflat că actrița a murit.

“Adio Veronica Forque. Am lucrat cu ea în urmă cu câțiva ani și îmi amintesc de o femeie dulce, spirituală și o foarte bună prietenă de joc. RIP”, a scris actorul pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Mai multe vedete au postat mesaje înduioșătoare după ce au aflat de moartea Veronicăi Forque.