News

O adolescentă de 16 ani din Israel a câștigat în instanță dreptul la vaccinare. Cum s-a ajuns aici

O adolescentă de 16 ani din Israel și-a câștigat dreptul la vaccinare în instanță. FANATIK vă spune cum s-a ajuns aici.
08.07.2021 | 22:15
O adolescenta de 16 ani din Israel a castigat in instanta dreptul la vaccinare Cum sa ajuns aici
ADVERTISEMENT

Fata a apelat la ajutorul judecătorilor după ce mama ei a refuzat să o lase să se vaccineze. Ea dorea să fie imunizată, la fel ca tatăl și restul rudelor.

Tânăra a depus o plângere împotriva femeii, în luna martie. Judecătorii i-au dat dreptate tinerei.

ADVERTISEMENT

O adolescentă de 16 ani din Israel a câștigat în instanță dreptul la vaccinare. Cum s-a ajuns aici

Mama adolescentei refuza ideea ca fiica sa să se imunizeze impotriva Covid-19. Femeia se temea de eventualele efecte adverse ale serului și îi explica tinerei că imunizarea este „experiment de masă.”

Decizia magistraților este una definitivă, fiind al doilea proces. Un tribunal districtual din Haifa a menținut decizia unei instanțe inferioare, care decisese în favoarea fetei.

ADVERTISEMENT

Acum, mama tinerei nu doar că este nevoită să-i permită fiicei să se vaccineze, dar trebuie să plătească și cheltuielile de judecată. Suma totală se ridică la mai bine de 1.500 de dolari.

În motivarea deciziei, judecătorii au apelat și la recomandările Ministerului Sănătății. Potrivit acestora, persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Totodată, oficialii  au făcut apel la tineri să se imunizeze. Răspândirea accentuată a tulpinei Delta creează îngrijorare în țara cu cea mai eficientă campanie de vaccinare.

Care este situația epidemiologică în Israel

În ultima vreme, numărul infectărilor a crescut considerabil în țara din Orientul Mijlociu. Israelul a ajuns să raporteze mai mult de 500 de cazuri noi de infectare, zilnic.

ADVERTISEMENT

Numărul reprezintă o creștere de 50 % față ce cel înregistrat cu doat o săptămână în urmă. Autoritățile se așteaptă ca numărul de infectări să crească până la 1000 pe zi, în condițiile în care tulpina Delta se răspândește cu repeziciune.

De asemenea, numărul bolnavilor în stare gravă a crescut cu 11 față de săptămâna precedentă și a ajuns la 35. Dintre aceștia, 17 sunt în stare critică. Mai mult, un sfert dintre oamenii în stare gravă sunt vaccinați cu ambele doze ale serului Pfizer/BioNTech.

Situația cu care se confruntă statul ridică semne de întrebare asupra eficienței pe care vaccinul o are asupra variantei mutante descoperite pentru prima dată în India. Dintre cei 9,3 de milioane de rezidenţi din Israel, la aproximativ 5,7 milioane de oameni, adică un procent de 61%, li s-a administrat prima doză de ser. Totodată, în jur de 5,2 milioane de persoane au fost imunizate cu ambele doze, circa 56%.

ADVERTISEMENT