News

O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat pe aeroportul din Tuzla. Salvatorii au intervenit de urgență

Un incident grav, soldat cu doi răniți, s-a petrecut sâmbătă, pe aeroportul din Tuzla. O aeronavă de mici dimensiuni a aterizat forțat.
15.07.2023 | 22:01
O aeronava de mici dimensiuni a aterizat fortat pe aeroportul din Tuzla Salvatorii au intervenit de urgenta
O aeronavă civilă a aterizat forțat pe aeroportul din Tuzla / Foto: amator / Antena 3
ADVERTISEMENT

O aeronavă de mici dimensiuni a fost nevoită să aterizeze forțat, sâmbătă, pe aeroportul civil din Tuzla. Cei doi membri ai echipajului au suferit răni, fiind preluați de echipajele de ambulanță.

La un pas de o mare tragedie: în avion se aflau șapte persoane

Două echipe de salvatori, un echipaj de prim ajutor SMURD B și un echipaj cu asistent SAJ B2, au ajuns rapid la fața locului. Din primele informații, victimele sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Pacienții sunt conștienți, stabili hemodinamic și respirator, au traumatisme lombare fără complicații neurologice. Ei au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Constanța.

”În această după-amiază, am fost solicitaţi prin apel unic de urgenţă la numărul 112 să intervenim la aerodromul din Tuzla, acolo unde o aeronavă uşoară a aterizat forţat cu şapte persoane la bord: un pilot şi şase paraşutişti”, se arată într-un comunicat al ISU Constanța.

ADVERTISEMENT

Cele două victime sunt bărbați și au 53 de ani, respectiv 42 de ani. La fața locului s-au deplasat și echipaje ale pompierilor, pentru măsuri specifice. Incidentul este considerat unul grav.

Accidentul din 2010, cel mai grav de pe aeroportul din Tuzla

Cel mai grav incident aviatic petrecut la Tuzla a avut loc pe 5 iulie 2010, atunci când un avion An-2, al Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene ”Aurel Vlaicu” din Boboc s-a prăbușit la scurtă vreme după ce reușise să decoleze.

ADVERTISEMENT

Zborul era un antrenament pentru parașutiști militari, iar la bordul aeronavei se aflau 14 persoane. Doar doi dintre ei au scăpat cu viață, restul pierzându-și viața în mod tragic.

În urma prăbușiri de la circa 40 de metri, avionul s-a rupt în bucăți iar conductele de alimentare cu combustibil s-au desprins. Acest lucru a provocat un incendiu violent în interiorul aeronavei, care a împiedicat acțiunile de salvare.

ADVERTISEMENT

Cei doi supraviețuitori au reușit să iasă la timp din avion, însă ceilalți au rămas blocați și au murit din cauza intoxicării cu monoxid de carbon.

În urma anchetei, s-a stabilit că incidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni tehnice (cedare de material). Astfel, defecțiunea nu i-a putut fi imputată pilotului. În plus, ancheta a arătat că avionul nu era supraîncărcat, fiind sub limita maximă admisă de producător.

ADVERTISEMENT
Tags: