News

Turist în stare gravă, preluat de un elicopter SMURD. S-a accidentat după ce a căzut într-o râpă

Turist în stare gravă, transportat la spital cu elicopterul SMURD. Bărbatul a căzut într-o râpă din Masivul Piatra Mare.
12.07.2023 | 19:09
Turist in stare grava preluat de un elicopter SMURD Sa accidentat dupa ce a cazut intro rapa
Turist în stare gravă, transportat la spital. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Facebook Salvamont Brașov
ADVERTISEMENT

Turist în stare gravă, preluat de un elicopter SMURD. Incidentul a avut loc, miercuri, după ce bărbatul a căzut într-o râpă din Masivul Piatra Mare. Acesta se afla într-o zonă greu accesibilă, prin urmare, intervenția salvatorilor montani a fost extrem de dificilă.

Turist în stare gravă, transportat la spital cu un elicopter SMURD

În zona respectivă s-au mobilizat mai mulți reprezentanți ai Salvamont Brașov, precum și Săcele și Zărnești. „Intervine echipajul aeromedical SMURD din cadrul POA Brașov împreună cu un salvamontist de la Salvamont Zarnesti, iar terestru intervin 11 salvatori montani din cadrul Salvamont Brașov și Salvamont Săcele”, a transmis Salvamont Brașov.

ADVERTISEMENT

După o intervenție dificilă, care a durat câteva ore, turistul a fost extras cu ajutorul unui salvator troliat și lăsat lângă bărbat. Acesta a reușit să ajungă la victimă și să îi acorde primul ajutor.

În zona respectivă a aterizat un elicopter SMURD, pentru a prelua bărbatul rănit. „Persoana a fost extrasă din zona greu accesibilă de un salvator montan troliat și lăsat lângâ victimă. Acesta a asigurat-o, i-a acordat primul ajutor și apoi au fost recuperați de către elicopter.

ADVERTISEMENT

Ulterior bărbatul a primit ajutor medical calificat și a fost transportat către o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare”, au adăugat, miercuri, reprezentanții Salvamont Brașov.

Un turist beat a sunat la 112 și a spus că s-a rănit pe munte

Și salvamontiștii din Borşa au fost solicitați, sâmbătă, de un turist care a anunțat că s-a rănit după ce a căzut pe munte. Bărbatul a spus că se află pe o potecă din Pietrosul Rodnei şi are piciorul rupt.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au mobilizat echipele de la Salvamont. Însă, s-a constatat că, de fapt, omul era nevătămat. Singura lui problemă o reprezenta alcoolul peste măsură consumat, din cauza căruia nu mai găsea drumul de întoarcere.

Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul.

ADVERTISEMENT

O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul”, au transmis salvamontiștii din Borșa.

 

ADVERTISEMENT
Tags: