News

O asistentă din Timişoara, care nu a respectat măsurile de protecţie pentru că nu credea în existenţa COVID-19, a îmbolnăvit mai mulţi pacienţi şi colegi de la Spitalul CFR

08.07.2020 | 17:17
O asistenta din Timisoara care nu a respectat masurile de protectie pentru ca nu credea in existenta COVID19 a imbolnavit mai multi pacienti si colegi de la Spitalul CFR
ADVERTISEMENT

Spitalul CFR Timișoara va depune plângere împotriva unei asistente infectate cu Covid-19, pentru că nu ar fi purtat echipament de protecție.

Unitatea spitalicească a decis să o cerceteze disciplinar pe femeie, fiind vorba de prima asistentă medicală a unității infectată cu nou coronavirus.

ADVERTISEMENT

Spitalul a anunțat că asistenta nu a purtat echipament de protecție și nu a respectat recomandările în urma triajului epidemiologic.

O asistentă din Timișoara nu crede în Covid-19 și a infectat mai mulți colegi și pacienți

Mai mult, reprezentanții spitalului iau în considerare depunerea unei plângeri penale împotriva femeii. „Prima asistentă infectată a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologic, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta mediclă va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectiocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, au transmis reprezentanții Spitalului CFR.

ADVERTISEMENT

În interiorul spitalului a fost declanșată o anchetă internă epidemiologică, pentru a trage în mod obiectiv concluziile. „A fost demarată o anchetă internă privind situaţia epidemiologică ivită. S-au luat măsuri epidemiologice de la declanşarea primului caz, care au vizat atât personalul medical, cât şi pacienţii care au intrat în contact cu aceasta”, au precizat reprezentanții spitalului.

Ancheta epidemiologică ar fi fost îngreunată de vidul legislativ creat în ultima perioadă. La Timișoara, la Spitalul CFR, trei asistente și patru pacienți au fost infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Asistentele, fiind asimptomatice, au optat pentru externarea din spitale și izolarea la domiciliu. Pacienții infectați sunt internați în Spitalul CFR Timișoara, într-un pavilion special amenajat pentru cazurile de infectare cu noul coronavirus, potrivit news.ro.

Județul Timiș a înregistrat 546 de cazuri de coronavirus, însă a fost dat exemplu pozitiv de către ministrul Nelu Tătaru pentru modul în care medicii de aici gestionează situația.

ADVERTISEMENT

Asistenta medicală la care fac referire conducătorii spitalului se pare că nu crede în existenta Covid-19, potrivit Digi 24. Cunoscutul medic Virgil Musta a comentat situația:Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”.

 

ADVERTISEMENT