News

O asistentă medicală a jefuit mai mulți bătrâni din Deva. Ce făcea ca să le câștige încrederea

O asistentă medicală din Deva a jefuit mai mulți bătrâni din localitate, reușind să ”adune” cel puțin 1 kilogram de aur și mai mulți bani de pe urma victimelor.
16.06.2023 | 14:20
O asistenta medicala a jefuit mai multi batrani din Deva Ce facea ca sa le castige increderea
O asistentă medicală a jefuit mai mulți bătrâni. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Astfel, pe 15 iunie 2023, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva, au reușit să identifice această asistentă medicală care, profitând că avea legături strânse cu diverse persoane vulnerabile, se oferea să le facă cumpărăturile și să le administreze medicamente la domiciliu.

O asistentă medicală a jefuit mai mulți bătrâni din Deva

Nimic straniu până acum, în condițiile în care victimele erau alese atent, fiind persoane în vârstă, deseori bolnave, fără aparținător. Doar că, femeia de fapt reușea să-i deposedeze pe bătrâni de bani și alte bunuri, inclusiv bijuterii de aur. Așadar, în urma perchezițiilor s-a constatat că femeia ”capturase” 998 de grame de aur, precum și 1.500 de euro și 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”În aceste împrejurări, femeia încerca și obținerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuințele persoanelor vătămate. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum și 15.000 de lei și 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracțiuni, prin modul de operare descris.

În cauză, poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de persoana în cauză au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale”, au transmis anchetatorii, conform Hunedoaraliberă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, un caz similar era identificat în Bacău, unde zeci de bătrâni s-au plâns că au fost înșelați de un fals inspector de la taxe și impozite din localitate. Bărbatul se pare că era un expert în ceea ce făcea, pentru că afla foarte multe despre victimele sale.

De exemplul, hoțul a știut că o bătrână a fost profesoară și că dădea meditații acasă, astfel că oamenii l-au crezut când le spunea că este oficial al autorităților locale. ”L-am crezut și mi-a spus că a venit la mine și l-am pregătit și a jucat cu băiatul meu șah. Mi-a arătat exact unde stătea băiatul meu pe pat, cum stătea el pe scaun și la mijloc era masa și mi-a dat atâtea detalii încât am crezut că a fost de 100 de ori la mine în casă”, a povestit femeia.

ADVERTISEMENT

După ce și-a primit banii, bărbatul s-a făcut nevăzut, astfel că femeia a fost pusă pe gânduri rapid. ”La data de 19 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizați că o femeie din localitate ar fi fost înșelată de o persoană necunoscută, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia pretinzând că este angajat pentru încasarea unor taxe. Cazul a fost preluat de Biroul de investigații criminale”, a explicat Dumitrache Gabriel, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Polițiștii le reamintesc oamenilor să nu primească în casă persoane necunoscute, tocmai pentru a evita astfel de situații. În urmă cu o săptămână, polițiștii anunțau că zeci de pensionari din Brașov au fost înșelați de sume mari de bani prin metoda accidentul. Metoda e arhicunoscută, cu toate acestea oamenii în vârstă sau cu probleme de sănătate sunt deseori naivi și cad în capcana infractorilor.

ADVERTISEMENT

Doar în Brașov s-a constatat un prejudiciu de 225.000 de lei, 40.700 de euro, 790 dolari americani și 300 de dolari canadieni. ”​În cauză, ca urmare a cererii procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au fost emise 8 mandate de percheziție domiciliară de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, astfel, la această oră, sunt puse în aplicare mandatele de percheziție domiciliară dispuse în cauză”, anunța IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT