News

O barcă a fost găsită răsturnată în Marea Neagră. Salvatorii caută eventualele persoane dispărute

O barcă a fost găsită răsturnată în Marea Neagră, însă salvatorii nu știu dacă există sau nu victime omenești. Cu toate acestea au început căutările în zonă.
03.04.2024 | 20:59
O barca a fost gasita rasturnata in Marea Neagra Salvatorii cauta eventualele persoane disparute
O barcă a fost găsită răsturnată în Marea Neagră. Salvatorii caută eventualele persoane dispărute. Foto: ISU
ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului ARSVOM, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, barca a fost găsită răsturnată îundeva în drept cu localitatea constănțeană Tuzla. Salvatorii nu au nicio idee dacă există victime, însă în teorie în barcă s-ar fi aflat cel puțin o persoană, posibil înecată.

O barcă a fost găsită răsturnată în Marea Neagră, iar salvatorii caută victime

Astăzi, 03.04.2024 Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla. Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare.

ADVERTISEMENT

La ora 17:45 Sar Artemis a ajuns in poziția indicată și a început căutarea în sector, conform instrucțiunilor de la MRCC. În urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, urmând a se face investigații cu privire la această situație. Ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis, urmând a fi adusă în port“, au transmis reprezentanții ARSVOM.

Pentru moment, ambarcaţiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis și va fi dusă în port. Între timp salvatorii vor căuta eventualele persoane dispărute până la lăsarea întunericului, deși sansele ca cineva să fie găsit în viață în acea zonă sunt aproape nule. E neclar cui aparținea barca și de ce s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, doi pescari erau căutați în lacul Siutghiol după ce barca lor a fost găsită răsturnată. Familiile celor doi au fost cele care au sunat la 112, alarmate de faptul că bărbații nu s-au mai întors acasă și nici nu au mai dat niciun semn de viață. La operațiunile de salvare au participat mai mulți militari de la ISU Dobrogea, alături de scafandrii trimiși la fața locului, conform Știrile PRO TV.

Victimele dispărute aveau 22 și 31 de ani și erau din Ovidiu. S-ar fi dus la pescuit pe lacul Siutghiol imediat după lăsarea întunericului, însă au dispărut după câteva ore. Barca a fost descoperită de salvatori la 6 metri adâncime. Colonelul Marian Ciulei, șef al Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție comenta incidentul.

ADVERTISEMENT

Doi pescari s-au înecat în lacul Siutghiol în timp ce pescuiau

Am reușit să o recuperăm de pe fundul ghiolului, am adus-o la suprafață și la mal. Și temperatura apei este foarte mică, vizibilitate zero, dar ceea ce este foarte important sunt foarte multe plase care nu sunt marcate, ceea ce ne pune siguranța în pericol”, a transmis Marian Ciulei. Interesant, martorii au declarat că au văzut doar barca, fără pescari.

”Martorii au zis că au văzut doar barca, că s-a dus la fund. Nici acasă nu au ajuns, asta e problema. Problema e că în altă parte nu avea, decât acasă să se ducă”, a completat colonelul. În cele din urmă cadavrul unuia dintre bărbați a fost descoperit întâmplător de un cetățean la mai bine de o lună de la accident.

ADVERTISEMENT

La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că în Lacul Siutghiol se află un cadavru. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de un bărbat. Cadavrul a fost scos din apă de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța.

Ca urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliției au identificat persoana găsită, la data de 16 februarie a.c., în Lacul Siutghiol. În cauză s-a stabilit că este vorba de un bărbat, de 22 de ani. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs decesul acestuia”, transmiteau reprezentanții ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT
Tags: