News

O bătrână din Brașov a dormit cu fiul mort în casă, timp de două săptămâni: ”Ce face Costel? Spunea că e în pat”

O bătrână din Brașov a dormit cu fiul mort în casă, timp de două săptămâni. Vecinii spun că femeia le transmitea că bărbatul e în pat, atunci când întrebau unde a dispărut.
04.05.2023 | 23:49
O batrana din Brasov a dormit cu fiul mort in casa timp de doua saptamani Ce face Costel Spunea ca e in pat
O bătrână din Brașov a dormit cu fiul mort în casă. Foto: Pro TV
ADVERTISEMENT

O bătrână din Brașov a dormit cu fiul mort în casă, timp de două săptămâni. Vecinii spun că femeia le transmitea că bărbatul e în pat, atunci când întrebau unde a dispărut. ”Am întrebat ce face Costel și a spus că e în pat”, rememorează un vecin. Femeia în vârstă de 92 de ani locuiește în cartierul brașovean Șchei.

O bătrână din Brașov a dormit cu fiul mort în casă

Conform polițiștilor, femeia a locuit timp de două săptămâni în casă cu cadavrul fiului său în vârstă de 60 de ani, cazul fiind preluat de criminaliști care vor să afle cum a murit bărbatul, mai ales că decesul acestuia e tratat drept moarte suspectă. Conform Știrile PRO TV, vecinii au început să se plângă de mai multe zile de un miros insuportabil și au sunat la 112.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, medicii de pe ambulanță au constatat că bărbatul de 60 de ani murise de multă vreme. Bărbatul locuia cu mama sa și de o vreme s-ar fi îmbolnăvit. Femeie, cu toate că avea 92 de ani, ieșea zilnic din casă și îi făcea cumpărăturile, pe lângă faptul că avea grijă de fiul său. Vecinii au intrat la bănuieli și au chestionat-o des pe femeie în legătură cu soarta fiului său, însă aceasta le dădea asigurări că bărbatul e doar ”la pat”.

”Am întrebat ce face Costel și a spus ca e în pat. Dacă trăiește sau nu? Absolut nimic! Mirosea, nu mirosea, totusi, la 92 de ani, fiind copilul ei… o fi zis că doarme!”, a declarat un vecin, conform Știrile Pro TV. Apropiații celor doi spun că mama și fiul se înțelegeau foarte bine, iar femeia avea foarte multă răbdare și își îngrijea fiul, aparent bolnav.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nimeni nu înțelege de ce femeia nu a anunțat autoritățile atunci când i-a murit fiul. ”Știm că el era bolnav că mai ieșea, mai era văzut din când în când. Dacă dădea de bănuit spuneam la toți vecinii. Nu ne-a dat de bănuit”, a precizat un alt vecin. Polițiștii vor să afle acum de ce a murit bărbatul, dar și de ce femeia nu a anunțat decesul la Poliție.

Un caz la fel de bizar s-a petrecut în urmă cu mai multe luni în Polonia. Atunci, un bărbat și-a dezgropat mama și a trăit cu ea în casă timp de 13 ani. Marian, așa cum îl cheamă pe polonez, e acuzat acum de profanare de morminte. Individul în vârstă de 76 de ani și-a dezgropat mama în ianuarie 2010, iar acum a ajuns să fie considerat vampir de către vecini.

ADVERTISEMENT

Bizar, Marian locuia singur în jumătatea sa de casă, în timp ce restul casei era ocupat de sora sa. Deși erau vecini, nu s-au mai vizitat de 12 ani, lucru inexplicabil. Într-un final, rudele au decis să-l viziteze pe Marian, pentru a vedea ce mai face, însă au găsit pe canapea o mumie, care s-a dovedit a fi mama lui Marian. Sora lui Marian e acum în stare de șoc și nu poate crede că bărbatul a putut face așa ceva.

“Marian L. a fost audiat, a dat explicații ample, dar nu le putem dezvălui conținutul”, a precizat Joanna Smorczewska, purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Gliwice. Clar e că vecinii se tem acum de bărbat și cred că e vampir, în timp ce cumnatul lui Marian a declarat că bărbatul e o rușine pentru familie, iar soția sa are nevoie de consiliere psihologică pentru a trece peste supărare.

ADVERTISEMENT

Acum, Marian a fost obligat de lege să se ocupe de reînhumarea femeii, pe care a ținut-o timp de 13 ani pe canapea. Ciudat, înainte a avut grijă să o îmbălsămeze, până femeia a ajuns într-o stare de mumificare. Rămâne de văzut cum va răspunde în fața legii pentru fapta sa ilegală.

ADVERTISEMENT
Tags: