News

Și-a dezgropat mama și a trăit cu ea în casă timp de 13 ani. Vecinii spun că e un vampir

Și-a dezgropat mama și a trăit cu ea în casă timp de 13 ani, fără ca nimeni să știe ce se întâmpla în casa unui bărbat din Polonia.
28.03.2023 | 11:00
Sia dezgropat mama si a trait cu ea in casa timp de 13 ani Vecinii spun ca e un vampir
Și-a dezgropat mama. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Și-a dezgropat mama și a trăit cu ea în casă timp de 13 ani. Un bărbat din Polonia, pe numele său Marian, e acuzat de profanare de cadavre după ce a scos din mormânt trupul mamei sale, l-a îmbălsămat și l-a ținut pe canapea.

Și-a dezgropat mama și a trăit cu ea în casă 13 ani

Bărbatul în vârstă de 76 de ani și-a dezgropat mama care murise în ianuarie 2010 la vârsta de 95 de ani. În timp ce bărbatul, pe care vecinii îl consideră vampir, va da socoteală în fața legii, cadavrul femeii va fi reînhumat, pentru ca aceasta să-și găsească liniștea.

ADVERTISEMENT

Cazul care a șocat comunitatea din Radlin, Polonia, a ieșit la iveală din întâmplare în luna februarie. Marian locuia singur în jumătatea sa de casă, în timp ce restul casei era ocupat de cumnatul său și de sora lui Marian. Deși erau vecini, nimeni nu l-a vizitat pe Marian de mai bine de 12 ani, lucru considerat incredibil de anchetatori.

Probabil având remușcări, cumnatul a decis să vadă ce mai face Marian. Nu l-a găsit pe bărbat, însă pe canapea zăcea un corp mumificat. Panicat, a chemat Poliția, care a ajuns de urgență la fața locului și a declanșat o anchetă, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

După mai multe teste genetice, anchetatorii au stabilit că acel cadavru îi aparținea mamei lui Marian, Jadwiga, moartă în 2010 la vârsta de 95 de ani. Marian a profitat de faptul că cimitirul e situat la doar 300 de metri de casa sa și ar fi transportat cadavrul pe timpul nopții. Anchetatorii au deschis mormântul femeii și au văzut că sicriul era gol, astfel că acest caz bizar a fost închis.

“Marian L. a fost audiat, a dat explicații ample, dar nu le putem dezvălui conținutul”, a precizat Joanna Smorczewska, purtătoarea de cuvânt a Parchetului din Gliwice. Așadar, nimeni nu știe de ce Marian a procedat astfel, exceptând anchetatorii care, cel mai probabil, vor avea ce povesti nepoților.

ADVERTISEMENT

Localnicii și vecinii lui Marian sunt șocați de cele întâmplate și îl acuză pe bărbat că ar fi un vampir. Cumnatul s-a rezumat să transmită presei că întreaga ispravă este o rușine pentru familie, iar soția sa are acum probleme de sănătate de supărare. De reînhumarea femeii se va ocupa fiica lui Marian.

Astfel de cazuri bizare au mai fost văzute în întreaga Europă, însă de obicei unii oameni ascund cadavrele bunicilor sau părinților pentru a le încasa pensia și niciodată minciuna nu ține mai mult de câteva luni. Cel mai recent exemplu e cel al unui bărbat din Italia, mor de mai bine de un an și trei luni.

ADVERTISEMENT

Se pare că Antonio Caracciolo murise la vârsta de 84 de ani, undeva în provincia Lecce din Italia, însă fiul său a ascuns acest fapt autorităților și i-a încasat liniștit pensia timp de 15 luni. Atunci când vecinii întrebau unde se află bătrânul, fiul acestuia le transmitea că a plecat în Elveția, pentru a scăpa de curioși.

”Nu l-am mai văzut prin sat din decembrie 2021. Nu se mai auzea niciun zgomot din locuința lui”, a povestit un vecin. Anchetatorii au stabilit că bărbatul a murit din cauze naturale, după care fiul său i-a înfășurat trupul într-o pătură și s-a folosit de ventilatoare pentru a scăpa de mirosul urât. Totul pentru a-i încasa pensia mai bine de un an.

ADVERTISEMENT
Tags: