News

O bătrână din Dolj, cu piciorul amputat, acuze dure la adresa spitalului județean. Infirmierele i-au spus că ”nu sunt plătite să care 100 de kilograme”

O femeie în vârstă din Dolj se plânge că a fost tratată prost în spital, deși avea piciorul amputat. Medicii au o altă variantă.
24.11.2022 | 08:34
O batrana din Dolj cu piciorul amputat acuze dure la adresa spitalului judetean Infirmierele iau spus ca nu sunt platite sa care 100 de kilograme
Spitalul Județean Craiova, acuzat de o bătrână. Foto: GDS
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 84 de ani acuză infirmierele de la Spitalul Județean că au scăpat-o pe jos și s-au plâns că ”nu sunt plătite să care 100 de kilograme”.

Scandal la un spital din Dolj

”Am căzut din mâinile amândurora pe ciment, credeam că fac infarct”, explică femeia, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Pacienta a rămas fără un picior, acesta fiind amputat. Când a avut nevoie de un EKG, asistentele nu ar fi dorit să o ajute.

Au încercat să o dea jos, să o pună pe un scaun. Bunica spune că ar fi scapăt-o pe jos și ele vorbeau urât doar ca să încerce să se ridice singură. Au chemat un asistent. L-au chemat să o ridice, ele au zis că nu pot să ridice 100 de kg.

ADVERTISEMENT

Alt șoc, au luat-o de pe targă și au aruncat-o în pat ca pe un sac de gunoi”, a mărturisit nepoata femeii. Familia femeii a depus o plângere la conducerea spitalului, pentru a-și susține varianta.

Cu toate acestea, infirmierele au cu totul altă poveste și spun că lamentările femeii sunt pure invenții, așa cum se obișnuiește mai nou, ca toată lumea să se plângă de orice, chiar și atunci când nu e cazul.

ADVERTISEMENT

”A fost trimisă pentru a efectua un EKG. La transferul de pe căruciorul de transport pe targa pe care trebuia să facă investigația, pacienta a avut o amețeală, s-a dezechilibrat, infirmiera a reușit să o sprijine, după care a solicitat ajutor colegilor, lucru care a decurs firesc.

Nu este prima data, aceste acuzații se întâmplă și s-a întâmplat să le constat și eu personal, în diverse zone, în diverse sectoare”, a transmis directorul medical Stelian Mogoanță.

ADVERTISEMENT

Conducerea spitalului a demarat o anchetă care nu a stabilit momentan cine are dreptate. Cert e că astfel de cazuri sunt frecvente în România, însă nu mereu pacienții sunt cei care au dreptate.

ADVERTISEMENT
Tags: