News

O bucată din structura Pasajului Basarab din București a căzut peste o mașină, în trafic. Ce spune Primăria

O bucată din structura Pasajului Basarab din Capitală a căzut peste o mașină aflată în trafic. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
26.01.2024 | 15:34
O bucata din structura Pasajului Basarab din Bucuresti a cazut peste o masina in trafic Ce spune Primaria
O bucată din structura Pasajului Basarab din București a căzut peste o mașină aflată în trafic. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident care putea avea urmări grave s-a petrecut joi seara în zona Pasajului Basarab din Capitală. O bucată din construcție a căzut peste o mașină aflată în trafic.

O bucată din structura Pasajului Basarab din București a căzut peste o mașină aflată în trafic

Joi, 25 ianuarie, înainte de ora 18.00, un șofer din Capitală care trecea cu autoturismul pe sub Pasajul Basarab a surprins momentul în care o bucată de tencuială i-a căzut pe mașină.

ADVERTISEMENT

La volanul vehiculului era jurnalistul Ciprian Cherciu. Acesta spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a fost vorba doar despre pagube materiale. Lucrurile ar fi putut fi mult mai grave, dat fiind faptul că o bucată mai mare a căzut lângă mașina sa.

O bucată din Pasajul Basarab s-a desprins și a căzut peste mașina pe care o conduceam. Norocul, dacă pot spune lucrul ăsta, este că o bucată mai mare a căzut lângă mașină. Evenimentul s-a întâmplat la ora 17:43:34, conform înregistrării de pe mașină”, scrie bărbatul.

ADVERTISEMENT

Ciprian Cherciu mai precizează că acest incident ar trebui ”să fie un semnal de alarmă, poate recepția acestui pasaj ar trebui să fie făcută, pentru că a trecut mai bine de un deceniu de când s-a dat în folosință”.

Șoferul păgubit de acest eveniment neplăcut afirmă că va notifica Primăria Capitalei și va cere plata reparației pentru daunele create. Nu are însă mari speranțe că va primi despăgubiri. ”Nu cred că voi recupera ceva, dar poate voi reuși să preîntâmpin o tragedie”.

ADVERTISEMENT

Reacția Primăriei Capitalei după acest incident

Într-o reacție pentru Digi24, directorul de investiții din cadrul Primăriei Generale a Municipiului București a spus că anul trecut s-a făcut o inspecție în urma căreia s-a constatat că pasajul este sigur pentru trafic.

Reamintim că Pasajul Basarab a fost inaugurat pe 18 iunie 2011. S-a întâmplat după aproape 5 ani și jumătate de la începerea lucrărilor și aproape 240 de milioane de euro cheltuite.

ADVERTISEMENT

Deși au trecut aproape 13 ani, nici până acum nu a fost făcută recepția. În aceste condiții, Pasajul Basarab și trotuarul rulant din zonă sunt neîntreținute de ani de zile. Cele două obiective aparțin de Primăria Capitalei. Cu toate acestea, municipalitatea afirmă că nu poate investi acolo deoarece recepția finală nu a fost făcută. S-a comandat o nouă expertiză tehnică.

ADVERTISEMENT