Life

O femeie a primit 20.000 de euro despăgubiri. Banii vin după ce s-a împiedicat de un cui și și-a rupt nasul, în parcarea unui magazin din Cluj

O femeie care s-a împiedicat de un cui și și-a spart nasul în fața unui magazin din Cluj a primit despăgubiri de 20.000 de euro.
19.12.2023 | 11:49
O femeie a primit 20000 de euro despagubiri Banii vin dupa ce sa impiedicat de un cui si sia rupt nasul in parcarea unui magazin din Cluj
O femeie a primit despăgubiri de 200.000 de euro pentru că a căzut în parcarea unui magazin și și-a rupt nasul. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie din Cluj a obținut despăgubiri de 20.000 de euro de la un cunoscut magazin de bricolaj după ce s-a împiedicat în parcare și și-a spart nasul. Suma va fi achitată în lei, cu titlul de daune morale.

O clujeancă a primit despăgubiri de 20.000 de euro de la un magazin de bricolaj

O femeie din Cluj a cerut daune morale de 20.000 de euro după ce s-a împiedicat de un cui în parcare și și-a rupt nasul. Instanța de fond i-a acordat 50.000 de euro, iar la recursul depus la Curtea de Apel Cluj suma să fie redusă la mai puțin de jumătate.

ADVERTISEMENT

Hotărârea din data de 13 decembrie nu este, însă, una definitivă. Părțile implicate în proces o pot ataca Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe de altă parte, femeia nu a cerut doar daune morale, ci și materiale.

Ea va primi 20.633,67 de lei, adică 2.700 de euro, sume ce se vor actualiza cu indicele de inflație la data plății, împreună cu dobânda legală penalizatoare aferentă, precum și 2.700 de euro, în echivalent lei la data plății, cu titlu de daune materiale, reprezentând beneficiu nerealizat.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc în 2019

Accidentul pentru care femeia a primit despăgubiri de 20.000 de euro a avut loc în 2019. Ea s-a împiedicat de un diblu mecanic în parcarea Dedeman, în urmă căzături alegându-se cu nasul spart și umărul luxat.

Timp de aproximativ 3 luni a purtat orteză și jumătate de an a făcut kinetoterapie. Leziunile sale au necesitat, în total, 5-50 de zile de îngrijire medicală. Iar după această întâmplare, raportul medical arată că mobilitatea activă activă a umărului drept și a întregului membru este de aproximativ 60%.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții magazinul au susținut că femeia din Cluj ar fi putut evita accidentul dacă era atentă și dacă respecta regulile de circulație din parcare. Dar magistrații care s-au ocupat de caz au susținut că în parcarea magazinului din Cluj-Napoca nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor.

„În realitate, nu există un culoar dedicat exclusiv pietonilor, care să poată fi utilizat de aceştia, pentru a ajunge la oricare dintre locurile de parcare din cadrul magazinului. Rezultă că, în mod evident, se impune tranzitarea spațiilor destinate circulaţiei şi staționării vehiculelor.

ADVERTISEMENT

Or, aceasta presupune efectul direct că nu i se poate imputa reclamantei că şi-a schimbat direcţia de mers prin locul afectat parcării autoturismelor şi nici că ar fi omis a respecta regulile de circulaţie din parcare”, este hotărârea instanței conform libertatea.ro. 

ADVERTISEMENT