News

O cățelușă a fost scoasă de sub dărâmături în Turcia, la 28 de zile de la cutremur. Născuse trei puiuți

O cățelușă a fost scoasă de sub dărâmături la 28 de zile de la cutremurul din Turcia, alături de cei trei puiuți ai săi.
08.03.2023 | 22:31
O catelusa a fost scoasa de sub daramaturi in Turcia la 28 de zile de la cutremur Nascuse trei puiuti
Câine cutremur, supraviețuitor miraculos. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Sila a dat naștere celor trei pui sub dărâmături și nimeni nu își dă seama cum i-a hrănit și a făcut față acestei provocări timp de o lună de zile. Câinele din rasa Doberman locuia împreună cu familia în Hatay, Turcia, în clipa în care blocul s-a prăbușit.

O cățelușă a fost salvată de sub dărâmături

Conform Observatornews.ro, cățelușa a fost salvată de Meyako, o echipă specializată în salvarea animalelor. Salvatorii au descoperit un adevărat miracol în locul unde se așteptau să fie Sila: câinele născuse trei puiuți, pe care i-a îngrijiti în cele mai aspre condiții.

ADVERTISEMENT

”Ce ai băut aici? Ce ai mâncat? Ai născut trei?, o întreabă un salvator pe Sila. Câinele a avut ”norocul” să se afle într-o cameră dintr-un subsol care nu a fost afectată de cutremur. ”Câinii mei vor ieși după o lună. Slavă Domnului”, a exclamat proprietarul câinelui, pe numele său Keyifli. Se pare că femela a avut noroc să aibă alături o pungă mare de hrană pentru câini.

Sila alături de puiții săi a ajuns în orașul Adana, pentru a fi tratată. Cu toate că a slăbit considerabil, cățelușa merge fără ajutor și își va reveni complet în cel mai scurt timp. Între timp, la o lună de la cutremur mulți oameni încă stau lângă blocurile prăbușite și așteaptă vești despre dispăruți.

ADVERTISEMENT

Oamenii sunt demoralizați, însă nu vor să plece nicăieri , cu toate că reproșează autorităților că nu au făcut îndeajuns pentru a-i ajuta.”Orice s-ar întâmpla în continuare, vom rămâne aici. Aceasta este casa noastră, cuibul nostru. Tot ce avem este aici. Nu vom pleca”, a declarat Songul, o femeie care locuiește în zona unde s-a produs cutremurul.

Femeia și-a pierdut 16 rude în cutremur, însă majoritatea sunt încă sub dărâmături, pentru că autoritățile nu au făcut momentan nimic concret pentru a le recupera trupurile. “Nu știm dacă sunt încă sub dărâmături. Nu știm dacă corpul lor a fost scos încă sau nu. Așteptăm. Nu putem începe să ținem doliu. Nici măcar nu-i putem găsi pe cei dispăruți“, a transmis femeia pentru BBC.

ADVERTISEMENT

Cutremurul de la începutul lunii februarie, cu o magnitudine de 7.8, a fost urmat de o replică de 7.6, și a ucis peste 46.000 de oameni (care au fost până acum găsiți) și a rănit 105.000 de oameni doar în Turcia. 214.000 de clădiri au fost distruse sau afectate grav. În Siria se pare că au murit aproximativ 6.000 de oameni. Orașele turcești Kahramanmaras și Hatay au fost devastate.

Președintele Recep Erdogan a fost criticat dur în unele zone, în special în cele locuite de kurzi, pentru că nu s-a agitat prea mult cu ajutorul acordat populației. Totuși, Erdogan a promis că va construi 450.000 de locuințe noi în 12 luni de zile și a plătit 5.000 de euro familiilor persoanelor decedate.

ADVERTISEMENT

Până acum aproximativ 1 milion de persoane afectate de cutremur au primit 10.000 de lire turcești, puțin peste 500 de euro. ”Lucrările de reconstrucţie ar putea compensa în mare măsură impactul negativ al cutremurului asupra activităţii economice”, a comentat situația Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!