News

O centrală termică din Hunedoara va furniza căldură sufletească. Ce planuri are primăria

20.03.2021 | 17:29
O centrala termica din Hunedoara va furniza caldura sufleteasca Ce planuri are primaria
O centrală termică din Hunedoara va furniza căldură sufletească. Ce planuri are primăria Foto: Daniel Guță, Adevărul
ADVERTISEMENT

O fostă centrală termică sintr-un cartier al orașului Hunedoara, va fi transformată într-un lăcaş de cult ortodox şi într-un centru pentru tineret, arată proiectul publocat pe site-ul primăriei.

Proiectul se află în dezbatere publică până la data de 29 martie 2021, iar locuitorii orașului sunt invitați să aducă observații asupra documentației proiectului.

ADVERTISEMENT

O acţiune de strângere de semnături a fost inițiată de hunedoreni pentru a contesta proiectul. Aceștia și-ar dori ca terenul să fie transformat în locuri de joacă pentru copii sau zone verzi.

Centrala termică va furniza căldură sufletească

Un fost local al furnizorului de agent termic din cartierul Micro 5 al Hunedoarei va fi transformat într-un lăcaş de cult ortodox şi un centru pentru tineret, administrat de Parohia Ortodoxă Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Documentația proiectului a fost publicată pe site-ul primăriei, iar localnicii sunt invitaţi, până la data de 29 martie 2021, să o consulte şi aducă observaţii.

„Iniţiatorul propune amenajarea la parterul punctului termic existent un lăcaş de cult ortodox si realizarea unui etaj/mansardă parţial, pentru amenajarea unui Centru de activităţi sociale şi educative pentru tinerii din zonă”, se arată în anunţul public, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Atât terenul, cât şi o parte din clădirea Punctului termic au fost date în folosinţă gratuită parohiei, de către municipalitate. Iniţial, un alt teren din zonă, aflat pe Strada Zambilelor a fost atribuit gratuit parohiei pentru construirea unei biserici, însă în ultimii doi ani terenul a fost preluat de municipalitate şi aici a fost amenajată o zonă cu parcări. Parohia a primit la schimb parcelele şi o parte a fostului punct termic de pe Strada Privighetorilor.

Pentru că au fost amenajate parcări în jurul centralei termice, unii dintre localnici se plâng că zonele verzi au dispărut aproape complet din această cauză. Unii dintre aceștia au iniţiat o acţiune de strângere de semnături pentru a contesta proiectul. Ei susţin terenul putea fi folosit pentru amenajarea unor locuri de joacă pentru copii sau extinderea zonelor verzi.

ADVERTISEMENT

În Hunedoara nu mai există un sistem centralizat de termoficare, locuitorii folosindu-se de centrale individuale pe gaz metan pentru încălzirea locuințelor.

ADVERTISEMENT
Tags: