News

O companie de top din Germania vine în România. Se fac deja angajări

O companie din Germania deschide o fabrică în orașul Balș. Se fac angajări deja pentru peste 100 de locuri de muncă vacante
18.11.2023 | 17:05
O companie de top din Germania vine in Romania Se fac deja angajari
Hengst Filtration deschide o fabrică la Balș Sursa foto: Hengst Filtration
ADVERTISEMENT

Noua fabrică ia locul unei firme care la închidere, în 2019, a obligat sute de angajați să-și caute de lucru departe de casă. Compania germană va demara recrutările în luna decembrie.

O companie de top din Germania vine în România

Fabrica va produce filtre, iar producția urmează să înceapă din luna aprilie a anului viitor, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea.

ADVERTISEMENT

Edilul a precizat că administrație locală oferă în prezent facilități precum reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri şi terenuri, în scopul atragerii investitorilor în oraş.

“De ieri (joi n.r.) avem un investitor nou la Balş, Hengst Filtration, o firmă multinaţională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri faţă în faţă, prin teleconferinţă, prin videoconferinţă.

ADVERTISEMENT

Le-am oferit schema noastră de ajutor de stat (…), le-am oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri şi pe terenuri pentru a investi în Balş şi au ales să vină în Balş.

Vorbim de o firmă înfiinţată în 1958, în Westfalia, Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor – auto, aer condiţionat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. O firmă care şi-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balş (…).

ADVERTISEMENT

Oamenii vor să înceapă producţia în aprilie, vor să dea drumul la primele 100 de angajări din decembrie, astfel încât în ianuarie fabrica să fie funcţională, iar creşterea pe care ei şi-o doresc, organică, pozitivă, pe termen lung, este de minim câteva sute de locuri de muncă în următorii doi ani”, a declarat Cătălin Rotea, potrivit Agerpres.

Edilul din Balş a subliniat că orașul are nevoie de locuri de muncă pentru că mulți dintre localnici lucrează în companii din Craiova sau Slatina şi sunt nevoiți să facă zilnic naveta.

ADVERTISEMENT

“Cred că este un moment de care acest oraş avea maximă nevoie, pentru că dincolo de toate proiectele care sunt în dezvoltare acum şi care sunt în implementare, era nevoie ca 300-400 locuri de muncă, nou create, în afară de cele de care v-am spus, să fie aduse în oraşul Balş”, a adăugat Rotea.

În oraş, în ultimii trei ani, au mai fost create 150 de locuri de muncă noi odată cu deschiderea unor galerii comerciale şi hipermarketuri, iar alte 132 de locuri de muncă au fost create în primăvara anului în curs prin venirea unei firme de servicii logistice, a mai amintit primarul.

ADVERTISEMENT