News

Cum te poți angaja la stat? Guvernul pune la dispoziție 1000 de locuri de muncă pentru bugetari

Guvernul a deblocat angajările pentru 1.000 de posturi la stat, astfel că unii români au șansa de a face o schimbare în carieră.
10.11.2022 | 08:27
Cum te poti angaja la stat Guvernul pune la dispozitie 1000 de locuri de munca pentru bugetari
Angajări la primărie. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat în ultima ședință modificările privind posturile din administrația publică. Angajările erau blocate în acest sector din cauza crizei, însă s-a ajuns la concluzia că sistemul are de suferit pentru că lipsesc mulți specialiști din diverse sectoare cheie.

Guvernul deblochează 1.000 de posturi de locuri de muncă la stat

Potrivit Gândul, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că peste 1.000 de noi locuri de muncă la stat vor fi disponibile, mai exact 1.116 locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

Aprobarea pentru deblocarea locurilor de muncă a venit drept răspuns la solicitări din partea autorităților publice locale, care au nevoie de oameni.

Guvernul a aprobat memorandumul privind prima sesiune de organizare de concursuri sau examene pentru ocuparea de posturi vacante sau temporar vacante în instituţii publice locale. Este vorba de 1.116 posturi vacante sau temporar vacante, toate venite ca urmare a unor solicitări din partea autorităţilor publice locale.

ADVERTISEMENT

Vă pot prezenta câteva detalii în acest sens: pentru salubrizare şi domeniu public 533 de posturi, pentru spitale şi şcoli 207 posturi, pentru asistenţă socială 128 de posturi”, a declarat Dan Cărbunaru.

Așadar, majoritatea posturilor puse la bătaie sunt în domeniul public și salubritate, urmate de spitale, școli și posturi din domeniul asistenței sociale.

ADVERTISEMENT

În 2019, când erau blocate angajările la stat, Guvernul anunța că vor exista anumite excepții pentru domenii ca apărare, MAI, educație și sănătate.

Ocuparea posturilor vacante prin concurs/examen se face numai după obţinerea avizului conform al Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei şi al celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale, după caz, în subordinea/coordonarea cărora funcţionează instituţiile de învăţământ, prin care se certifică existenţa în bugetul aprobat a fondurilor necesare finanţării posturilor propuse a se ocupa precum şi a celor ocupate la momentul solicitării avizului.

ADVERTISEMENT

Ocuparea posturilor vacante prin concurs/examen se face numai după obţinerea avizului conform al Ministerului Sănătăţii, al ministerelor sau instituţiilor cu reţea sanitară proprie şi/sau al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, după caz, prin care se certifică existenţa în bugetul aprobat a fondurilor necesare finanţării posturilor propuse a se ocupa precum şi a celor ocupate la momentul solicitării avizului”, transmiteau autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: