News

O consilieră județeană din PSD, judecată pentru falsificarea diplomei de studii. A rămas repetentă în clasa a XI-a

Consiliera județeană Lăcrămioara Ursu (PSD) este cercetată de procurori după ce s-a descoperit că și-a falsificat diploma de Balauareat pentru a lucra la CJ Iași.
31.05.2022 | 15:15
O consiliera judeteana din PSD judecata pentru falsificarea diplomei de studii A ramas repetenta in clasa a XIa
Lăcrămioara Ursu a reluat studiile la 43 de ani. Foto: facebook.com/muntean.lacramioarasimihaita
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la reporteris.ro au notat că Lăcrămioara Ursu a fost promovată în funcția de consilieră de senatorul PSD, Maricel Popa, fostul președinte al CJ Iași.

Probleme mari pentru consilierea Lăcrămioara Ursu

Din cauza faptului că nu putea fi angajată fără diplomă de studii, Lăcrămioara Ursu a recurs la falsificarea diplomei de studii care îi lipsea. În prezent, procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași o acuză de înșelăciune, instigare la fals material și uz de fals

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii locali notează că doamna consilieră riscă o pedeapsă cu executare având în vedere că este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni. Rechizitoriul conține acuzațiile de înșelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Despre studiile Lăcrămioarei Ursu, presa locală a scris încă din 2020, anul în care a și fost aleasă consilieră județeană pe listele PSD Iași. Ulterior, în plenul Consiliului Județean și la propunerea PSD, ea și-a găsit un loc și în Consiliul de Administrație de la Școala Populară de Arte Titel Popovici.

ADVERTISEMENT

În 2020, înainte de alegerile locale, când președintele PSD Marcel Ciolacu a venit în campanie la Iași, Lăcrămioara Ursu s-a aflat în permanență în apropierea acestuia, ghidându-i traseul prin județ.

La 15 ani a renunțat la școală

Sursa citată a mai notat că acuzația de înșelăciune reprezintă o noutate în acest caz, pentru că niciodată nu s-a știut dacă Lăcrămioara Ursu a folosit o diplomă falsă de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Cercetând trecutul consilierei, jurnaliștii ieșeni au mai descoperit că Lăcrămioara Ursu absolvea clasa a IX-a la Liceul Dimitrie Cantemir, specializarea ”mecanic”, dar renunța la școală. Avea 15 ani la acea vreme.

În 2018, la 43 de ani, ea a decis că e timpul să își finalizeze studiile liceale. Nu a reușit să-și îndeplinească obiectivul pentru că în 2020 a rămas repetentă în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic Ioan C. Ștefănescu.

ADVERTISEMENT

Potrivit unei comunicat de presă remis la acea vreme de unitatea de învățământ, Lăcrămioara Ursu a rămas repetentă deoarece nu s-a mai prezentat pentru a-și încheia situația școlară.

 

 

ADVERTISEMENT