Sport

O echipă de români din Germania, susținută de un jucător al FCSB! Bate tot în ligile inferioare

O echipă de români face furori în ligile inferioare din Germania. E susținută de un jucător al FCSB. FANATIK prezintă povestea lor
24.09.2023 | 15:53
BSC Hastedt III e pe locul 2 în liga regională din Bremen. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK prezintă povestea senzațională a unor români plecați în Germania a căror pasiune pentru fotbal i-a unit. În doar câteva luni, au reușit să se bată la promovare și să viseze cu ochii deschiși. Sunt susținuți de un jucător al FCSB, Valentin Crețu, dar și de un om din staff-ul lui Dinamo.

BSC Hastedt III, echipa de români care bate tot în liga a 5-a din Germania, susținută de Valentin Crețu

FANATIK a stat de vorbă cu David Bucur, portarul echipei formate exclusiv din români stabiliți în Germania: „Un club ne-a luat sub aripa lui și noi jucam în Kreisliga 2 Bremen. Este o ligă pe regiuni, cum ar fi în România pe județe, corespondentul ligii a patra sau a cincea din Germania. 

ADVERTISEMENT

Echipa a fost înființată în aprilie 2023 de un băiat punând o postare în grupul de români în Bremen. Avem doi antrenori și preparatori fizici. Acum am ajuns la un lot numeros de 30 de jucători.

Câțiva băieți au mai jucat fotbal și în România, la diverse echipe. Am înțeles că ar mai fi două echipe de români în Germania. Una dintre ele România Unită”.

ADVERTISEMENT

În ciuda muncii solicitante, ei nu renunță la pregătire și iau competiția foarte în serios: „Ne antrenăm doar de 2 ori pe săptămână pentru că și lucrăm. Uni dintre noi sunt curieri, unii lucrează pe șantier, alții livrează mâncare sau repară telefoane. Cu toate astea, ne leagă o mare pasiune: fotbalul.

Se joacă pe gazon sintetic și suntem pe locul 2 în clasament. Obiectivul nostru e să câștigăm cât mai multe meciuri și să promovăm”, a mai spus David emoționat.

ADVERTISEMENT
BSC Hastedt III e pe locul 2 în campionat și  a câștigat cu 10-1 în fața lui SVGO Bremen IV. În ultimul meci, a câștigat cu 6-3 în fața lui SVGO Bremen III și au punctaj maxim după trei etape.
BSC Hastedt III e pe locul 2 în campionat și  a câștigat cu 10-1 în fața lui SVGO Bremen IV. În ultimul meci, a câștigat cu 6-3 în fața lui SVGO Bremen III și au punctaj maxim după trei etape.

Echipa românilor din Germania, susținută de Valentin Crețu de la FCSB și de un om din staff-ul lui Ovidiu Burcă

Românii primesc un mare imbold de la un jucător de la FCSB, de la Ionuț Rada, dar și de la un om din staff-ul lui Dinamo. Toți le-au transmis mesaje motivaționale și de susținere înainte de meciuri: „Noi suntem cu moralul ridicat avem susținători mereu și în tribune. Dăm totul în teren și vrem ca toate meciurile noastre pe care le vom disputa sa le câștigăm. Avem trei cei mai importanți susținători: Valentin Crețu, Ionuț Rada și Alessandro Caparco.

Cu Valentin Crețu ne-am cunoscut printr-o persoană din staff-ul FCSB-ului: Renato Anghelescu. Nu ne-au ajutat cu echipament, dar ne-au sprijinit moral și asta e mai important”. Fundașul dreapta al FCSB îi încurajează mereu înainte de meciuri: „Salutare pentru românii din Bremen! Multă baftă, sâmbătă! BSC Hastetd III, forța! Vă pup”.

ADVERTISEMENT

Echipa are chiar și doi sponsori oficiali: „Avem echipament, ghete, tot ce ne trebuie. Există un fond pentru echipă, unde fiecare punem bani. Arbitrii sunt plătiți de club. Am avut la început un buget de vreo 2500 de euro.

Sponsorii noștri sunt doi români. Unul are un magazin românesc în Bremen, iar celălalt are restaurantul fix la unde e clubul și terenul de joc.Urmărim meciurile din Bundesliga împreună. Unii dintre noi sunt fani FCSB, alții țin cu Rapid sau Dinamo, unii cu Poli Iași”, a mai povestit David Bucur, în exclusivitate pentru FANATIK.

Ionuț Rada, mesaj pentru românii din Germania: „Sper să o țină tot așa”

Ionuț Rada, unul dintre cei mai importanți susținători ai echipei a vorbit pentru FANATIK„Da, am discutat cu mai mulți băieți de pe la vreo trei echipe de români din Germania. Le-am trimis câteva video-uri de încurajare. Și în Anglia am transmis și îi încurajez să facă sport. 

Mă bucură lucrul ăsta și cel mai important este că fac mișcare. Sper să o țină tot așa. Cu atât mai mult că e fotbal. E un lucru de apreciat și frumos că ei au servicii solicitante, familii și totuși fac asta. Iată cât de frumos e fotbalul. I-a adunat împreună și noi, iubitorii fotbalului nu ar trebui să uităm asta”.

BSC Hastedt III își umilește adversarii în Germania
BSC Hastedt III își umilește adversarii în Germania

Românii de la BSC Hastedt III au și nume de fotbaliști: Bucur, Stoica și au chiar și un Rădoi, care joacă însă pe postul de atacant. Rămâne de văzut dacă echipa își va menține parcursul până la finalul sezonului și dacă proiectul lor va deveni cu adevărat unul serios.


  • 1,50 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „X2” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: