Sport

O echipă din Ungaria se îmbogățește. Gazprom face o investiție imensă

O echipă din Ungaria e pe cale să dea un tun financiar. Gazprom urmează să investească o suma importantă la un club de tradiţie în perioada următoare
23.04.2024 | 17:33
O echipa din Ungaria se imbogateste Gazprom face o investitie imensa
Ferencvaros dă o super lovitură. Gazprom investește masiv la echipa maghiară. Sursă foto: Ferencvaros
ADVERTISEMENT

Ferencvaros, campioană din ultimii 6 ani din Ungaria, dă o lovitură importantă. Echipa maghiară este pe cale de a semna un contract de sponsorizare uriaș cu Gazprom, compania rusă de gaze.

Ferencvaros, colaborare cu Gazprom

Gazprom a fost în trecut sponsorul UEFA Champions League și al echipei germane Schalke 04. După izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina, s-a luat decizia de a opri aceste colaborări. În prezent, compania de gaze este sponsorul celor de la Steaua Roșie Belgrad, însă Serbia nu face parte din Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

Este cunoscut faptul că Rusia și Ungaria au o relație apropiată. Guvernul maghiar a refuzat în trecut să ofere sprijin Ucrainei în război. O posibilă colaborare între Gazprom și Ferencvaros ar întări această idee.

În ultima vreme, s-a adoptat o poziție fermă împotriva lui Vladimir Putin și a acțiunilor sale militare în Ucraina. Companiile rusești au fost trecute pe o listă neagră de către majoritatea țărilor europene. Până la încheierea colaborării, Gazprom sponsoriza Liga Campionilor cu aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

În cazul în care se va ajunge la un acord între cele două părți, bugetul echipei din capitala Ungariei ar crește semnificativ. Acesta ar putea ajunge la 50 de milioane de euro, mare parte venind de la Gazprom, după cum a notat publicația Daily News Hungary. Această sumă ar fi una imensă pentru o echipă din Europa de Est. Ferencvaros ar putea depăși bugetul unor echipe din primele 5 campionate ale Europei.

Ferencvaros, de neoprit în Ungaria

Ferencvaros a devenit un nume din ce în ce mai important în fotbalul european în ultimele sezoane. Ungurii au fost prezenți constanți în cupele europene, reușind chiar o calificare în grupele Champions League în sezonul 2020-2021. Atunci, maghiarii au fost într-o grupă cu Barcelona, Juventus și Dinamo Kiev și au obținut un punct.

ADVERTISEMENT

Ferencvaros domină cu autoritate campionatul din Ungaria. Aceștia și-au asigurat matematic titlul în etapa trecută când au remizat pe teren propriu cu Kisvarda, 0-0. Echipa din Budapesta a terminat pe primul loc în OTP Bank Liga în ultimele 6 sezoane.

Fotbalul maghiar s-a dezvoltat considerabil în ultima perioadă. Pe lângă calificările celor de la Ferencvaros în cupele europene, maghiarii au obținut în ultima vreme tot mai multe calificări la turneele finale. Ungaria va evolua vara aceasta la Euro, acolo unde va juca și România. Aceștia au picat într-o grupă cu Germania, Scoția și Elveția.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți fotbaliști maghiari se impun în campionatele puternice din Europa. Cel mai elocvent exemplu este Dominik Szoboszlai, mijlocașul lui Liverpool. “Cormoranii” au plătit vara trecută 70 de milioane de euro celor de la Leipzig, o sumă record pentru fotbalul maghiar.

ADVERTISEMENT