News

O educatoare a pierdut un copil de trei ani la o grădiniță din București. Părinții sunt revoltați

Un copil de trei ani a dispărut dintr-o grădiniță din București, iar acum părinții sunt revoltați pe educatoare. A fost făcută plângere penală.
30.10.2022 | 17:25
O educatoare a pierdut un copil de trei ani la o gradinita din Bucuresti Parintii sunt revoltati
Copil pierdut la grădiniță. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de trei ani a dispărut dintr-o grădiniță din București, astfel că o anchetă în desfășurare va stabili cum a fost posibil ca educatoarea să-l piardă pe copil.

Un copil de trei ani a fost pierdut de educatoare

“Trebuia să aibă grijă de el, că d-aia îl duc acolo”, transmit părinții copilului, revoltați pe situație.

ADVERTISEMENT

Aparent, într-o pauză, copilul a ieșit din curtea grădiniței fără să fie văzut de nimeni. Micuțul a fost găsit după zeci de minute de o femeie, într-un parc, la sute de metri distanță de această grădiniță.

”Am fost anunțată de la grădiniță că mi-au pierdut copilul, că nu îl mai găsește de jumătate de oră. Trebuia să aibă grijă de el, că d-aia îl duc acolo”, transmite mama copilului.

ADVERTISEMENT

Norocul copilului, care se rătăcise undeva în apropiere de Palatul Copiilor, a fost o bătrână care a anunțat Poliția de cele întâmplate. Potrivit Inspectoratului Școlar, educatoarea a fost sancționată cu 15% din salariu pentru lipsa de atenție.

Mai mult, mama copilului a făcut plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru neglijență. Din fericire, copilul nu a pățit nimic, însă părinții sunt îngroziți la gândul că micuțul putea fi lovit de o mașină sau răpit.

ADVERTISEMENT

Un caz similar s-a petrecut în Mehedinți, unde doi gemeni în vârstă de patru ani au plecat de acasă și au fost găsiți de un jandarm în timp ce fugeau speriați pe marginea drumului, într-o zonă intens circulată.

”Aflat în timpul liber, în timp ce conducea spre casă, colegul nostru, locotenent Lucian Ristea, a observat doi copii care fugeau pe marginea carosabilului, într-o zonă circulată intens, în apropierea localităţii Şimian.

ADVERTISEMENT

Tată la rândul său, Lucian a realizat pericolul la care erau expuşi micuţii, care alergau dezorientaţi şi, pentru o clipă, s-a pus în locul părinţilor acestora. A oprit maşina, a alergat într-un suflet la copii, i-a luat în braţe şi a încercat să afle cum au ajuns acolo şi unde locuiesc”, transmitea Jandarmeria printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT