News

O fată de 11 ani a devenit cea mai tânără mămică din Marea Britanie

O fată de 11 ani a devenit cea mai tânără mămică din Marea Britanie
28.06.2021 | 12:02
O fata de 11 ani a devenit cea mai tanara mamica din Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Fetița a rămas însărcinată la doar 10 ani. Familia acesteia nu știa, iar serviciile sociale investigează acest caz.

Tânăra mămică a bătut recordul deținut de Tressa Middleton. Aceasta a născut la 12 ani, în anul 2006.

ADVERTISEMENT

O fată de 11 ani a devenit cea mai tânără mămică din Marea Britanie

„A venit ca un mare şoc. Acum este înconjurată de ajutorul experţilor. Principalul lucru este că ea şi copilul sunt în regulă,”  a declarat o sursă apropiată familiei pentru The Sun.

Și medicii au fost surprinși: „este cea mai tânără mamă de care am auzit,” a declarat medicul Carol Cooper.

ADVERTISEMENT

Tânăra a născut după mai bine de 30 de săptămâni de sarcină. Atât ea, cât și bebelușul sunt sănătoși.

Specialiștii au explicat că pubertatea începe, de obicei, la vârsta de 11 ani. Totuși, poate debuta oricând între 8 și 14 ani. Greutatea tinerilor le influențează hormonii.

ADVERTISEMENT

Până acum, cea mai tânără mamă din Marea Britanie era cunoscută ca fiind Tressa Middleton. Fata a născut la vârsta de 12 ani și a fost nevoită să renunțe la bebeluș după ce s-a aflat că tatăl acestuia era chiar fratele ei, care o violase.

România, pe locul doi în Europa la numărul de mame adolescente

Subiectul este unul foarte sensibil și pentru țara noastră. La începutul acestui an, un studiu realizat de UNICEF împreună cu Asociația SAMAS în România a arătat că țara noastră se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al nașterilor în rândul adolescentelor.

ADVERTISEMENT

Potrivit respectivului studiu, în anul 2019 au fost semnalate 16.639 de sarcini în rândul adolescentelor. Totuși, numărul este cu 9% mai mic decât cel din anul 2018.

Mai mult, raportul a arătat că nivelul de educație este direct proporțional cu numărul de nașteri la minore. Cele mai multe sarcini au fost înregistrate la persoanele cu un nivel scăzut de educație.

„Concluziile raportului arată clar nevoia de măsuri complexe pe mai multe planuri și cu implicarea mai multor instituții ale statului, care trebuie să se coordoneze eficient. Sistemul de educație, cel medical, dar și autoritățile locale trebuie să acționeze, acordând o atenție sporită tinerelor din categoriile vulnerabile, în special în contextul pandemiei de COVID-19, în care vulnerabilitățile familiilor aflate la risc au crescut”, a declarat Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT