News

O fată de 14 ani a dispărut după ce a citit “Pisicile Războinice”. Minora din Tulcea a mers în pădure să refacă un traseu din poveste

Dispariţie misterioasă a unei minore, la Mahmudia. Fata a plecat de acasă miercuri dimineaţă, ca să refacă un drum dintr-o carte preferată.
04.03.2023 | 20:42
O fata de 14 ani a disparut dupa ce a citit Pisicile Razboinice Minora din Tulcea a mers in padure sa refaca un traseu din poveste
Ea e Denisa, fata care a dispărut la Mahmudia
ADVERTISEMENT

O fată în vârstă de 14 ani, din Mahmudia, este căutată cu efective importante de poliţişti, jandarmi şi voluntari, după ce a dispărut de acasă în noaptea de 28 februarie spre 1 martie. Minora a plecat să refacă un traseu de poveste, după ce a citit seria de cărţi “Pisicile Războinice”.

Denisa a plecat de acasă la 5 dimineaţa

Se presupune că Denisa Gabriela Coadă a plecat de acasă în dimineaţa zilei de miercuri, înaintea zorilor, în jurul orei 5, când toţi cei din casă dormeau. Familia crede că ea a plecat spre o pădure din apropierea oraşului Mahmudia, pentru a reface un traseu pe care l-a asemănat celui din carte.

ADVERTISEMENT

Polițiștii, care o caută cu drone și câini de urmă, i-au găsit o parte din haine pe un câmp, însă în rest nu au dat de alte indicii despre unde s-ar putea afla minora de 14 ani. La momentul plecării de la domiciliu minora era îmbrăcată cu un hanorac de culoare crem, pantaloni de tip jeans, de culoare neagră și era încalțată cu ghete de culoare maro.

“Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu jandarmi, pompieri și voluntari caută o minoră de 14 de ani, pe nume Denisa Gabriela Coadă, care în noaptea de 28 februarie a.c spre 1 martie a.c., a plecat de la domiciliul său, din localitatea Mahmudia și nu a mai revenit până în prezent.

ADVERTISEMENT

Au fost efectuate căutări cu efective mărite pe raza localităților limitrofe.La acțiunile de căutare din perioada de referință, au participat polițiști din cadrul I.P.J Tulcea, lucrători I.J.J, ISU Delta Tulcea și voluntari, fiind folosite echipamente speciale, câini de urmă și o dronă”, se arată într-un comunicat al poliţiştilor tulceni.

Semnalmentele Denisei: înălţime 1,65 m, greutate 60 de kg, păr șaten, ochi căprui. Semne particulare: la nivelul obrazului stâng prezintă o aluniță. Căutările continuă, pe rază extinsă, atât pe plan local, cât și național, inclusiv cu sprijinul altor structuri operative de poliție din țară.

ADVERTISEMENT

Mama Denisei spune că fata a fost înregistrată de o cameră de supraveghere în dimineaţa zile de miercuri, 1 martie, în timp ce pleca de acasă, iar ulterior nimeni nu ştie unde s-a dus. Persoanele care dețin informații utile în vederea depistării acesteia sunt rugate să sune la 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție

Seria “Pisicile Războinice”, despre cae se presupune că ar fi la originea dispariţiei fetei, este o serie de cărţi fantasy pentru copii, scrise de Erin Hunter. Seria este formată din şase cicluri, fiecare cuprinzând şase-şapte volume. Personajele principale ale cărţilor sunt pisicile din tribul Pădurii, care se numesc Pisicile Războinice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna aceasta, o altă dispariţie a suscitat emoţie la nivel naţional, peste 300 de persoane participând la Sibiu la căutările unei tinere de 25 de ani, studentă la Facultatea de Teologie, care a dispărut într-o pădure de la marginea oraşului.

ADVERTISEMENT