News

O fată și un băiat de 18 ani au făcut accident cu mașina furată. Ambii erau băuți și nu aveau carnet de condus

O tânără de 18 ani din județul Constanța s-a ales cu dosar penal după ce a condus un automobil și fără permis dar și după ce a consumat băuturi alcoolice
14.10.2023 | 17:05
O fata si un baiat de 18 ani au facut accident cu masina furata Ambii erau bauti si nu aveau carnet de condus
Tânără din Constanța, accident după ce a condus fără permis îi băută. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Tânăra de 18 ani avea o alcoolemie de 0,61 mg/l în aerul expirat, iar autoturismul, cu care a intrat într-un gard aparținea unei rude. Din cercetările polițiștilor a reieșit că se afla în autoturism cu un tânăr de 18 ani, i el sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi încercat să mute autoturismul până la sosirea polițiștilor.

Accident cu mașina furată în județul Constanța

Accidentul a avut loc în localitatea Medgidia din județul Constanța în noaptea de vineri spre sâmbătă. După ora 01.00 noaptea, polițiștii din localitate au fost anunțați că pe una din străzile din oraș un automobil a intrat în gardul unei case.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că șoferul mașinii, o tânără de 18 ani, consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0,61 mg/l în aerul respirat. Mai mult, aceasta nici nu deținea un permis de conducere.

“Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că o femeie, de 18 ani, ar fi condus un autoturism, ar fi pierdut controlul direcţiei şi ar fi lovit un gard de pe strada Ciocârliei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că femeia nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul de Poliție Constanța.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, la locul accidentului a fost identificat îi un tânăr de 18 ani. Polițiștii au stabilit că acesta a fost pasager în autoturism, iar apoi s-a urcat la volan și a deplasat autoturismul de la locul accidentului.

Băuți și fără permis de conducere

Polițiștii constănțeni au precizat că nici acesta nu deținea permis de conducere și, de asemenea, consumase și el băuturi alcoolice. “În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai transmis IPJ Constanța.

ADVERTISEMENT

Mai mult, autoturismul cu care au făcut accident nu era al lor. Mașina aparținea unei rude a fetei și fusese sustras fără știința proprietarului. Tânăra s-a ales cu dosar penal atât pentru conducerea unui autovehicul fără permis îi sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru furt în scop de folosință.

“De asemenea, în urma efectuării cercetărilor a reieşit că autoturismul în cauză aparţine uneia dintre rudele bărbatului, iar cei doi l-ar fi luat fără a-l înştiinţa pe acesta”, se mai arată în comunicatul Poliției.

ADVERTISEMENT

În urma acestui accident, tânăra de 18 ani a fost condusă la pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ADVERTISEMENT