News

O femeie a alunecat de pe o stâncă în timp ce împrăștia cenușa tatălui ei. A fost salvată miraculos

O femeie de 32 de ani a fost la un pas de moarte și a fost salvată cu greu de pe munte, la capătul unei intervenții care a durat șapte ore.
04.02.2024 | 21:37
O femeie a alunecat de pe o stanca in timp ce imprastia cenusa tatalui ei A fost salvata miraculos
Femeia plecase în munți pentru a arunca cenușa tatălui său / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Incident bizar în Regatul Unit, acolo unde o femeie a fost salvată miraculos de pe marginea unei prăpastii, la capătul unei intervenții extrem de dificile a salvamontiștilor.

Femeia s-a agățat de o stâncă și a rămas acolo mai multe ore

Kitty Harrison, o femeie de 32 de ani din Țara Galilor, a vrut să-i îndeplinească tatălui său ultima dorință și să-i împrăștie acestuia cenușa de pe vârful unui munte.

ADVERTISEMENT

A ales un traseu dificil în Munții Tryfan din Parcul Național Snowdonia, dar în cele din urmă a reușit să se cațere pe o stâncă înaltă, pentru a îndeplini ritualul.

La un moment dat, din cauza umezelii, femeia a alunecat și a căzut în râpă, dar a reușit să se prindă de o piatră, deasupra unui hău adânc de 90 de metri.

ADVERTISEMENT

Victima a fost localizată cu ajutorul semnalului GPS

A rămas acolo timp de trei ore, fără semnal la telefonul mobil și fără altă posibilitate de a chema ajutoare. ”Treci de la speranță la teamă că nimeni nu te va găsi.

Pe măsură ce timpul trecea, începeam să tremur de frig, iar picioarele mele erau obosite și tremurau din cauza efortului. Am crezut că voi cădea înainte să mă găsească cineva”, declarat Kitty Harrison, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Și totuși, miracolul s-a produs. Voluntarii de la SOS: Extreme Rescues au reușit s-o localizeze cu ajutorul semnalului GPS și au plecat în căutarea ei.

Salvată de un alpinist care a coborât în rapel

Salvatorii au intervenit cu un elicopter, însă acesta nu s-a putut apropia din cauza vântului. Până la urmă, un alpinist de la Ogwen Mountain Rescue a coborât în rapel 30 de metri și a ajuns la femeie.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a povestit că efortul femeii de a rezista într-un loc ”atât de sinistru” este admirabil. Cel mai probabil, dacă ar fi încercat să coboare singură de pe stâncă, și-ar fi găsit sfârșitul.

Salvamontiștii din zonă sunt printre cei mai ocupați din Marea Britanie. În ultimii doi ani, aici au fost semnalate peste 178 de incidente, din care aproximativ 50%, în Munții Tryfan.

ADVERTISEMENT