News

O femeie a murit în timpul unui zbor spre Nisa. Oamenii credeau că e obosită și doarme

O femeie a murit în timpul unui zbor dinspre Londra spre Nisa și toată lumea din jur a crezut că femeia e obosită și vrea să doarmă.
23.09.2023 | 15:40
O femeie a murit in timpul unui zbor spre Nisa Oamenii credeau ca e obosita si doarme
O femeie a murit în timpul unui zbor spre Nisa. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La aterizare angajații companiei aeriene British Airways au constatat șocați că femeia, în vârstă de 73 de ani, a murit. Medicii au stabilit că femeia a suferit un atac de cord în timpul zborului, astfel că pasagerii nu au observat că femeia a murit decât în momentul în care își strângeau bagajele pentru a părăsi avionul.

O femeie a murit în timpul unui zbor spre Nisa

Oamenii au alertat însoțitorii de bord care au chemat imediat serviciile de urgență, însă personalul medical nu a mai putut să o salveze pe femeie, în ciuda eforturilor de resuscitare. Compania aeriană a transmis condoleanțe familiei și a menționat că momentan nu pot fi oferite mai multe detalii despre persoana decedată.

ADVERTISEMENT

“Din păcate, un pasager a murit în timpul unui zbor de la Londra Heathrow la Nisa. Gândurile noastre sunt alături de familie în aceste momente dificile. Nu suntem în măsură să oferim mai multe detalii despre persoana decedată”, a precizat compania aeriană. Din păcate nu este pentru prima oară când un pasager moare la bordul unui avion, sau chiar un membru al echipajului.

În urmă cu mai puțin de o lună, în august, un pilot a murit la bordul unui zbor de la Miami spre Chile, astfel că aeronava a fost aterizată de urgență în Panama, cu ajutorul copiloților. Cu toate că medicii au urcat la bord și au încercat să-l salveze pe bărbat, nimic nu a mai putut fi făcut pentru acesta.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în luna iunie, un britanic în vârstă de 25 de ani a murit la bordul unui zbor Londra – New York, după ce a suferit un atac de astm și s-a sufocat, în timp ce în 2022 un însoțitor de bord murea după ce a suferit un atac de cord în timpul unui zbor Gulf Air din Bahrain spre Paris.

Situații similare au fost înregistrate inclusiv pe aeroporturile din România, cum ar fi cazul bărbatului care a murit pe un zbor aterizat pe Otopeni, în București. Se întâmpla în luna iunie, când reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București au anunțat că o cursă de la Rhodos la Katovice a aterizat de urgență din cauza tragediei.

ADVERTISEMENT

La bordul avionului a urcat o echipă medicală CNAB, dar și un echipaj chemat prin 112, însă pasagerul în vârstă de 40 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decedat. Trupul acestuia a ajuns la Institutul de Medicină Legală, iar aeronava a decolat spre Katovice după câteva ore, având la bord un alt echipaj.

Un alt pasager murea în luna martie în timpul unui zbor Antalya – Glasgow (Scoția). Bărbatul a fost resuscitat în aer de către însoțitorii de bord, timp de 40 de minute, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. ”Mai aveam aproximativ 40 de minute până la aterizare, iar în următorul minut, tot personalul de cabină a început să alerge spre scaunele din spatele meu”, a declarat un pasager, martor la tragedie.

ADVERTISEMENT

”Un bărbat fusese tras pe culoar și încercau să îi facă respirație gură la gură. Pilotul a venit să ne informeze că va trebui să facem o aterizare de urgență din cauza unui incident medical la bord și a trebuit să aterizăm cu toate luminile cabinei aprinse – a fost destul de înfricoșător, pentru că știi că este destul de periculos”, a povestit un alt bărbat. Victima avea 44 de ani și înainte să moară s-a plâns că se simte rău.

ADVERTISEMENT
Tags: