News

O femeie a murit pe stradă, în centrul Ploieștiului. Ce spun medicii despre cauzele decesului

O nouă tragedie care ar putea avea cauză canicula raportată în România: o femeie a murit pe stradă, în centrul Ploieștiului. Ce spun medicii.
14.07.2023 | 16:34
O femeie a murit pe strada in centrul Ploiestiului Ce spun medicii despre cauzele decesului
O femeie a murit în centrul Ploieștiului, după ce s-a prăbușit în stradă. Ce spun medicii. Sursa foto (ilustrativ): newsflux.ro
ADVERTISEMENT

Canicula ar putea fi la baza unei nou tragedii în România. Vineri, 14 iulie, o femeie de 69 de ani a murit pe stradă, în centrul Ploieștiului. Medicii nu au mai reușit să o salveze pe vârstnică.

O femeie a murit în centrul Ploieștiului, după ce s-a prăbușit în stradă. Ce spun medicii

Din primele informații, drama din județul Prahova s-a petrecut în parcul Toma Socolescu, situat chiar în centrul municipiului Ploieşti. Aici, unei femei în vârstă de 69 de ani i s-a făcut rău.

ADVERTISEMENT

Imediat, prin apel la 112, au fost anunțate echipajele de la SAJ Prahova. Ajunși la fața locului, medicii au constatat că femeia a suferit un stop cardio-respirator.

Deocamdată, cauza decesului nu poate fi asociată cu temperaturile ridicate de afară. Trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 14 iulie 2023, în jurul prânzului, unei femei în vârstă de 69 de ani, i s-a făcut rău în Parcul Toma Socolescu. La fața locului s-a prezentat un echipaj al Ambulanței Prahova, care i-a acordat asistență medicală de urgență, din nefericire fiind declarat decesul acesteia.

Patrula Poliției Locale Ploiești aflată în zonă, a asigurat măsuri de ordine și liniște publică, până la sosirea echipajelor Poliției Municipale“, notează, într-un comunicat, Poliția Locală Ploiești.

ADVERTISEMENT

Județul Prahova, lovit de valul de căldură din ultimele zile

Din datele meteorologilor, în momentul tragediei de vineri, la Ploiești se înregistrau în jur de 29 de grade. Tot la ora 13.00, temperatura resimțită era de 36 de grade Celsius. În prezent, atmosfera e și mai sufocantă: 32 de grade la umbră și 37 de grade resimțite de corpul uman.

Medicii recomandă în această perioadă, cu caniculă, în special copiilor și persoanelor de vârsta a treia, să evite deplasările în aer liber. De asemenea, specialiștii în sănătate publică transmit populației să se hidrateze. Autoritățile sanitare ne îndeamnă să consumăm între 6 și 8 pahare de apă pe zi sau 2-3 litri. Când temperaturile cresc, hidratarea este și mai importantă.

ADVERTISEMENT

Vineri (14 iulie) și sâmbătă (15 iulie), valul de căldură va persista în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, precum și în vestul Dobrogei. Local va fi caniculă și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade, potrivit meteoromania.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: