News

O femeie din Alba a stabilit un record național. A născut opt copii prin cezariană

O femeie în vârstă de 37 de ani a stabilit un record național. A adus pe lume opt copii, de fiecare dată prin operație de cezariană. Asemenea cazuri sunt extrem de rare.
23.02.2022 | 07:42
O femeie din Alba a stabilit un record national A nascut opt copii prin cezariana
O femeie din Alba a stabilit un record național. A născut opt copii prin cezariană. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O femeie din Alba și-a riscat viața după ce a decis să nască a opta oară prin cezariană.

Din cauza riscurilor operatorii și post-operatorii, în România, sunt recomandate maximum trei astfel de intervenții.

Mămica în vârstă de 37 de ani se simte foarte bine, iar fetița la fel. Aceasta a primit nota 10 la naștere.

ADVERTISEMENT

O femeie din Alba a stabilit un record național. A născut opt copii prin cezariană

O femeie în vârstă de 37 a stabilit un record național. Aceasta are opt copii și de fiecare dată a născut prin operație de cezariană. Astfel de cazuri sunt foarte rare, pentru că aceste intervenții repetate pot pune în pericol viața mamei, dar și a bebelușului. 

Primii șapte copii s-au născut în Italia, acolo unde femeia și familia sa au locuit aproape 20 de ani. Ultima fetiță a venit pe lume  la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Micuța este perfect sănătoasă. La naștere a cântărit 2,8 kilograme și a luat nota 10. Doctorii din Italia s-au oferit să o asiste și de această dată la naștere, dar femeia a decis să nască în România.

ADVERTISEMENT

Operația a fost efectuată de o echipă de medici coordonată de dr. Cristian Țiblea, șeful secției de obstetrică-ginecologie.

“Operația de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicații. Și sarcina a avut un parcurs normal, pacienta a născut la 38 de săptămâni și 5 zile, după ce toate au decurs conform planului.

ADVERTISEMENT

Și vindecarea postoperatorie decurge foarte bine. Refacerea depinde mult de pacientă, de capacitatea de a se vindeca, de organism, de constituție, de dorință, pozitivism și tonus psihic. Cicatricea, după a 8-a tăietură, arată foarte bine.

În momentul de față nu mai există riscuri.”, a spus medicul Cristian Țibea într-un comunicat remis de Spitalul Județean Alba.

ADVERTISEMENT

Femeia a devenit prima dată mămică la vârsta de 21 de ani. Atunci, a fost nevoită să facă prima operație de cezariană.  În România mai există un caz similar. O femeie din Suceava a suferit și ea opt astfel de operații.

Recordul internațional este de zece intervenții la o singură pacientă.

ADVERTISEMENT