News

O femeie din Constanța a sunat la 112 să reclame că a găsit un nou născut într-o pungă. Polițiștii au descoperit că era, de fapt, al ei

O mamă din Constanța a decurs la un gest șocant după ce a născut. Oamenii legii au sancționat-o pentru fapta sa.
24.09.2021 | 23:44
O femeie din Constanța a sunat la 112 să reclame că a găsit un nou născut într-o pungă. Polițiștii au descoperit că era, de fapt, al ei
Gestul șocant al unei mame din Constanța. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 38 de ani, din comuna Castelu, județul Constanța, și-a pus fetița într-o pungă, după ce a adus-o pe lume și a aruncat-o în grădină.

Mai mult de atât, a sunat la poliție și a reclamat că a găsit un copil în curtea casei sale. Veniți la fața locului, oamenii legii au constat că, de fapt, bebelușul era al ei.

Fetița nou născută a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale

Gestul mamei i-a provocat răni bebelușului. Drept urmare, fetița nou născută a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

“Poliţiştii Secţiei 4 Rurala Medgidia au fost sesizaţi de către o femeie, prin apel 112, cu privire la faptul că aceasta ar fi găsit un nou-născut în curtea locuinţei sale din comuna Castelu.

La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana apelantă, o femeie de 38 de ani, precum şi copilul, care se afla într-o pungă.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Mama s-a ales cu dosar penal

Pentru fapta la care a decurs, femeia din Constanța este acum cercetată de poliție. I s-a întocmit, deja, un dosar penal, fiind acuzată de infracțiune de rele tratamente aplicate minorului.

ADVERTISEMENT

”Conform primelor cercetări, s-a stabilit faptul că femeia în cauză este mama fetiţei nou-născute, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, au mai spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

De altfel, nu se cunosc date despre cum și-a adus femeia copilul pe lume. Cert este că acum riscă să fie decăzută din drepturile părintești.

ADVERTISEMENT

Psihologii spun că abandonul de către părinte al unui copil nou născut are efecte negative. Concret, copilul nu se poate dezvolta corespunzător și poate avea probleme emoționale.

”Copiii nou născuţi şi copiii mici sunt cei care prezintă riscul cel mai mare de a fi abandonaţi. Acest lucru este îngrijorător deoarece un copil lipsit de o creştere stabilă în primii ani de viaţă poate prezenta dificultăţi din punct de vedere al dezvoltării emoţionale şi comportamentale.

ADVERTISEMENT

În ciuda importanţei înţelegerii dimensiunii, cauzelor şi consecinţelor abandonului copilului, există o lipsă distinctă de cercetare în acest domeniu.

Astfel de studii de cercetare sunt esenţiale pentru a dezvolta efectiv programele de prevenire şi strategiile a căror ţintă este aceea de a proteja pe cei mai vulnerabili din societatea noastră”, este menționat în cartea ”Abandonul copilului şi prevenirea sa”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri