News

O femeie s-a stins din viață la doar o oră după ce a mâncat un preparat obișnuit la un restaurant. A fost deschisă o anchetă

Deces suspect după un prânz aniversar. Mama a doi copii a murit la scurt timp după ce a mâncat sushi într-un restaurant japonez.
12.02.2023 | 11:34
O femeie sa stins din viata la doar o ora dupa ce a mancat un preparat obisnuit la un restaurant A fost deschisa o ancheta
Rossella Di Fuorti a murit la doar 40 de ani Foto: bussines.it
ADVERTISEMENT

Prânz cu deznodământ tragic pentru o italiancă din Napoli, care a mers la restaurant cu familia, ca să-şi sărbătorească ziua de naştere. Femeia de 40 de ani a comandat sushi, iar la puţină vreme după ce s-a întors acasă i s-a făcut rău, a început să vomite şi a murit.

O italiancă de 20 de ani a murit la Milano din cauza unui tiramisu

Cauza oficială a morţii femeii a fost un stop cardiac, dar familia a depus plângere la poliție, spunându-le autorităţilor că Rossella Di Fuorti nu a suferit niciodată de vreo alergie, indicând în acelaşi timp restaurantul în care ea luase masa cu puțin timp înainte.

ADVERTISEMENT

Astfel s-a trecut la o inspecţie urgentă a reustaurantului, de unde carabinierii au prelevat numeroase probe, care vor trebui analizate, și au implementat “blocada alimentară”, care constă, în esență, în blocarea preparatelor care se aflau în restaurant la momentul intervenției.

În timpul verificării, efectuate împreună cu inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică, s-au constatat însă probleme critice de sănătate și igienă care au dus la închiderea restaurantului japonez, situat în partea de vest a oraşului Napoli.

ADVERTISEMENT

Rosella Di Fuorti era mama a doi copii, iar vestea morţii sale a stârnit un val de tristețe în tot cartierul Soccavo, unde aceasta locuia. Decesul le-a adus imediat aminte italianilor de cel al tânărului Luca Piscopo, băiatul de 15 ani care a murit în noiembrie 2021 după ce a mâncat sushi într-un restaurant din Vomero.

Tânărul locuia și el tot în Soccavo, același cartier din suburbiile de vest ale oraşului Napoli unde îşi avea domiciliul şi mama de 40 de ani care a murit joi, 9 februarie. În cazul lui Luca, datele relevate de autopsie au indicat miocardita generată de salmonella ca fiind cea care a provocat decesul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urmă cu câteva zile, la Milano, a avut loc decesul tinerei Anna Bellisario, în vârstă de 20 de ani, după zece zile în comă din cauza șocului anafilactic cauzat, conform ipotezei luate în considerare, de urme de lapte, la care era alergică, conținut într-un tiramisu vândut ca fiind vegan.

Tânăra, care suferea de această formă gravă de alergie încă de la naștere și avea mare grijă să nu mănânce proteine ​​din lapte, nu doar că a citit eticheta de pe paharul de tiramisu pe care l-a cumpărat, dar a primit și lista alergenilor de la proprietarul restaurantului, iar totul în scris era în regulă.

ADVERTISEMENT

În prezent, nu este clar cum au intrat proteinele din lapte în desert, dar investigațiile inițiale au arătat că tiramisu-ul vegan și “normal” au fost preparate pe același banc de lucru. Se suspectează că tiramisu vegan a fost contaminat cu proteine ​​din lapte în timpul preparării. Întrucât cantități foarte mici sunt suficiente pentru a declanșa un șoc anafilactic sever, în cazul alergiilor severe, de tipul celei de care suferea tânăra de 20 de ani, anchetatorii consideră plauzibil ca Anna Bellisario ar fi putut fi victima unei acțiuni neglijente.

ADVERTISEMENT
Tags: