News

O femeie condamnată la moarte în Japonia s-a înecat cu mâncare și a murit. Cum a fost posibil

O femeie condamnată la moarte în Japonia și-a găsit sfârșitul mai repede decât era planificat, după ce s-a înecat cu mâncare.
16.01.2023 | 09:55
O femeie condamnata la moarte in Japonia sa inecat cu mancare si a murit Cum a fost posibil
Femeie moartă în Japonia. Foto: Japan Times
ADVERTISEMENT

Femeia era condamnată pentru două crime, mai exact uciderea a doi bărbați în 2009 și își aștepta pedeapsa într-o închisoare din Hiroshima.

O femeie din Japonia a murit înecată cu mâncare

Conform Japan Times, femeia a murit mai repede decât era planificat după ce s-a înecat cu mâncare. Miyuki Ueta avea de 49 de ani, și a ucis în 2009 doi bărbați cărora le datora bani, pentru a scăpa de datorie.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a înecat cu mâncare și a fost transportată de urgență la spital, însă acolo s-a constatat decesul prin sufocare, conform Ministerului Justiției din Japonia.

Ministerul transmite că personalul din închisoare a încercat să o ajute și să îi scoată mâncarea din gură, însă femeia s-a înecat și nu a mai putut fi salvată. Exceptând această femeie, alți 104 japonezi își așteaptă moartea în închisoare, după ce au primit pedeapsa capitală din varii motive.

ADVERTISEMENT

Ueta a fost condamnată la moarte în 2017, Instanța supremă considerând că ”inculpata a comis crimele premeditate şi crude, bazate pe intenţii ferme de a ucide şi că poartă o responsabilitate penală gravă”.

Femeia l-a drogat pe șoferul de camion Kazumi Yabe, în vârstă de 47 de ani, după care l-a înecat în mare în aprilie 2009. Același lucru l-a făcut cu Hideki Maruyama, proprietarul unui magazin de electrocasnice.

ADVERTISEMENT

Criminala a folosit în ambele cazuri somnifere pentru a-și adormi victimele, cărora le datora bani. Ueta s-a considerat mereu nevinovată, însă dovezile au fost clare și judecătorii au decis să o condamne la moarte.

Motivul crimelor a fost simplu, conform instanței. Femeia le datora bani victimelor și a vrut să scape de aceste datorii, pentru că nu avea de unde să returneze banii în mod corect.

ADVERTISEMENT

Deținuții japonezi condamnați la moarte sunt închiși în centrele de detenție din Tokyo, Osaka, Nagoya, Sendai, Fukuoka, Hiroshima și Sapporo. Execuția în Japonia are loc prin spânzurare, la șase luni după ce inculpatul a pierdut ultimul apel posibil în instanțele de judecată.

ADVERTISEMENT
Tags: