News

O fetiță de doar 8 luni s-a înecat într-un lac, după ce fratele acesteia a împins în apă căruciorul, în Republica Moldova

Tragedie în Republica Moldova. O fetiță de doar 8 luni s-a înecat într-un lac, după ce fratele acesteia a împins în apă căruciorul.
14.07.2021 | 22:12
O fetita de doar 8 luni sa inecat intrun lac dupa ce fratele acesteia a impins in apa caruciorul in Republica Moldova
O fetiță de doar 8 luni s-a înecat într-un lac, după ce fratele acesteia a împins în apă căruciorul, în Republica Moldova. Sursa foto: captură Publika.md
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini într-o familie din localitatea Răzeni, raionul Ialoveni (Republica Moldova).

O fetiță de doar 8 luni s-a înecat în lacul din localitate, după ce fratele acesteia de numai 2 ani, a împins în apă căruciorul în care se afla aceasta.

ADVERTISEMENT

O fetiță 8 luni a murit înecată, după ce fratele acesteia a împins în apă căruciorul. Tragedia, raportată în Republica Moldova

Potrivit presei de peste Prut, evenimentul dramatic a avut loc marți după-amiază. Căruciorul în care se afla bebelușul era nesupravegheat sub un copac pe malul lacului și a fost împins în apă de către fratele acesteia de doar doi ani.

În tot timpul în care s-a derulat tragedia, mama micuților făcea mâncare. Potrivit poliției, familia locuiește într-o casă de pe malul lacului unde a avut loc tragedia.

ADVERTISEMENT

”În timp ce un copil de 8 luni dormea în cărucior la umbra unui copac, fratele acestuia de doi ani a împins căruciorul care a căzut în lacul din apropiere.

Mama acestora de 28 de ani a intervenit imediat însă nu a reușit să salveze copilul. La sosirea ambulanței medicii au constatat decesul acestuia”, anunță Poliția moldoveană, conform Publika.md.

ADVERTISEMENT

Localnicii din Răzeni și rudele, șocate de această dramă

O rudă a familiei îndoliate a declarat pentru presa locală că toată familia era acasă, în momentul producerii tragediei. Părinții copilei au intervenit rapid, însă a fost în zadar.

”Fetița dormea lângă ușă, dar mama făcea zeamă. El cred că se juca și a împins puțin și căruciorul s-a dus în apă. – Au văzut toți? – Da, erau toți acasă.

ADVERTISEMENT

A sărit soțul, au sărit toți, dar… Aseară am stat cu ea în brațe, m-am jucat, a fost tot bine. Copilul era vesel … Doamne ferește”, spune o apropiată a familiei.

”Are patru copii, avea grijă de ei. Cât mama făcea mâncare sau ce mai făcea, așa s-a întâmplat. Opt luni fetița avea, cum să nu fie jale, la fiecare le este jale”, spune și un vecin.

Soții loviți de nenorocire mai au alți trei copii, iar micuța înecată era mezina familiei. Potrivit asistentului social din localitate, părinții au fost atenționați de mai multe ori să se mute.

”I-am recomandat, zic: veniți la noi la asistența socială, aduceți actele la toți ca să putem lua la evidență și totodată să le facem ajutor social. Dumneaei a spus bine, dar de venit n-a mai venit. Noi am mai fost de vreo 3 ori”,  a declarat Galina Racu, asistent social în satul Răzeni.

ADVERTISEMENT