News

O mamă și cei trei copii ai săi au fost internați de urgență la spital cu botulism. Aceștia au consumat pește congelat de la magazin

Situație de urgență în județul Neamț. Patru pacienți, o femeie și trei copii au fost transportați la spital cu simptome de botulism
08.04.2024 | 18:22
O mama si cei trei copii ai sai au fost internati de urgenta la spital cu botulism Acestia au consumat peste congelat de la magazin
Caz de botulism în Neamț. O mamă și trei copii au fost diagnosticați cu această boală după ce au consumat pește congelat și se află internați la spital. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O mamă și cei trei copii ai săi au fost transportați de urgență la spital cu simptome de botulism. Familia a consumat pește congelat, cumpărat de la un magazin.

O mamă și copiii săi au fost diagnosticați cu botulism

Serviciul de Ambulanță din substația Roman a transportat la Centrul de Primiri Urgențe familia, iar potrivit monitorulneamt.ro, Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, a transmis că bolnavii au fost mutați la alt spital.

ADVERTISEMENT

„În cursul nopții de 7/8 aprilie au fost aduși la Spitalul din Roman un adult și trei minori cu diaree, grețuri, vărsături, pacienții provenind din aceeași familie. Erau stabili, afebrili asociind diareia cu un consum de pește congelat. Fiind o diaree colectivă și la Roman neavând gardă la Boli Infecțioase s-a luat decizia transferării lor la Spitalul Județean Bacău”, a transmis dr. Maria Andrici, citată de Monitorul de Neamț.

Conform comunicatului de presă al Ambulanței, pacienții, printre care se numără o femeie de 38 de ani și trei copii, au fost diagnosticați cu botulism, cauzat de consumul de pește congelat dintr-un magazin local.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri s-au aplicat

Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț, a luat măsuri imediate pentru gestionarea situației, asigurând transferul pacienților la Bacău. Deși diagnosticul de botulism nu a fost confirmat, o anchetă epidemiologică este în desfășurare pentru a investiga sursa contaminării.

„Pacienții au fost transferați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Bacău, din cauza faptului că la Roman nu există medic de gardă la această Secție. La Piatra Neamț la Spitalul Județean se pare că nu erau locuri. E bine că nu s-a confirmat diagnosticul de botulism.

ADVERTISEMENT

Problema este însă foarte serioasă și ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Am luat legătura atât cu Spitalul de la Roman cât și cu cel de la Bacău. Pacienții au acum o stare generală bună”, a spus Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț, potrivit sursei citate.

De asemenea, primarul comunei Oniceni, Bogdan Duminică, a intervenit în satul Solca, unde au fost achiziționate produsele alimentare, solicitând oprirea comercializării peștelui pentru a preveni alte cazuri de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT

„Am fost la aceste aceste magazine și i-am rugat să oprească peștele de la comercializare pentru a evita alte îmbolnăviri. Le-am explicat pericolul unei asemenea boli. Problema este că va trebui să intervină instituțiile abilitate: DSP, DSVSA, Protecția Consumatorilor pentru a vedea de unde s-au aprovizionat magazinele cu pește, în ce condiții a fost acesta ținut și dacă peștele este cauza îmbolnăvirii”, a precizat primarul comunei.

Botulismul este o boală rară, dar gravă, cauzată de toxina bacteriană botulinică, care poate fi transmisă prin alimente contaminate sau prin răni deschise. Tratamentul rapid este esențial pentru a evita complicațiile severe și chiar decesul asociat cu această afecțiune.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată