O gravidă de 33 de ani, infectată cu Covid-19, a murit în spitalul Alba, la o săptămână după mama ei

Adrian Baciu   
în HotNews
08/08/2020, 11:53
O gravidă de 33 de ani, infectată cu Covid-19, a murit în spitalul Alba, la o săptămână după mama ei
O gravidă de 33 de ani, infectată cu Covid-19, a murit în spitalul Alba, la o săptămână după mama ei. Foto: hepta.ro

O gravidă în vârstă de 33 de ani, confirmată ca fiind infectată cu Covid-19, a murit la Secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba.

Decesul tinerei care locuia în comuna Cetatea de Baltă, însărcinată în 24-25 de săptămâni, a fost confirmat vineri după-amiaza în izolatorul unității medicale.

Din primele informații, se pare că tânăra nu ar fi avut alte boli cronice asociate cu SARS-CoV2, maladia care a răpus-o pe patul de spital.

Gravidă de 33 de ani, infectată cu Covid-19, a murit la spitalul din Alba

Potrivit celor de la , care citează surse medicale, femeia de 33 de ani ar fi fost transferată la Alba Iulia de pe secția de ATI a spitalului din Târgu Mureș.

Odată ajunsă în județul vecin, medicii din Alba au încercat să îi salveze viața tinerei și copilului nenăscut însă din păcate eforturile au fost fără niciun rezultat și, pe 7 august, s-a constata tragedia.

Sursa citată mai notează faptul că tânăra care a murit s-ar fi infectat în familie, după ce ar fi luat virusul chiar de la fratele ei, întors din Spania.

Dublă tragedie în familia fetei din Alba

Destinul crunt pare să fi lovit familia femeii din Cetatea de Baltă. În urmă cu aproximativ o săptămână, mama tinerei, confirmată la rândul ei cu noul coronavirus, a decedat.

Județul Alba nu este printre cele mai afectate de pandemie, raportând în ultimele cinci luni sub 800 de contaminări.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până vineri, 7 august, în județul Alba erau raportate 794 cazuri (10 noi), 606 de persoane vindecate, 33 decese, 46.415 teste efectuate (666 de teste, în ultimele 24 de ore).

Închide ×