News

O gravidă româncă s-a trezit cu copilul mort, după ore întregi de stat în frig la vama Nădlac. „Ştiu foarte sigur că şi în vamă mişca”

14.04.2020 | 11:15
O gravida romanca sa trezit cu copilul mort dupa ore intregi de stat in frig la vama Nadlac Stiu foarte sigur ca si in vama misca
ADVERTISEMENT

O tânără gravidă româncă, în a 26-a săptămână de sarcină, s-a trezit Nădlac cu copilul mort în burtă după ce a stat ore întregi în corturile de triaj de la vamă.

O gravidă româncă s-a trezit cu copilul mort

O româncă de 26 de ani, gravidă în 26 de săptămâni, a pierdut sarcina după ce a petrecut mai multe ore în frig în corturile de triaj din vama Nădlac, după ce pornise din Italia spre România pe 7 aprilie, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ajunsă pe 8 aprilie la punctul de trecere Nădlac, tânăra a fost băgată într-un cort de triaj alături de mai multe persoane.

„De dimineaţă până la ora 14 după masă. Aproape era seară. Am văzut un cort mai liber, atunci când mi-am luat o bancă şi am scos-o afară la ora 7-8 dimineaţa ca să stau la soare”, a spus tânăra, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Ulterior, tânăra gravidă a fost luată de la vama Nădlac și plasată într-o locație pentru carantinați, unde a aflat că urmează să stea într-o cameră alături de alte cinci persoane.

Femeia a stat ore întregi în frig

„Eram obosită nu mai puteam să mai stau cu încă trei bărbaţi. Deşi până la urmă am acceptat. M-am dus în spatele aeroportului şi au vrut să ne bage într-o casă la care s-a curăţat atunci pe moment. Domnul poliţai îmi spunea că dacă nu accept va trebui să mă bage în casă cu forţa”, spune românca.

ADVERTISEMENT

Spre miezul nopții, tânăra de 26 de ani a fost din nou mutată și dusă la un hotel din Timișoara. Peste noapte, femeia și-a dat seama că nu mai simte mișcările copilului.

„Ştiu foarte sigur că şi în vamă mişca cât de cât când am ajuns. Am depistat la hotel că nu mai mişcă. Şi mi s-a părut burta aşa un pic ovală şi m-am panicat şi a doua zi miercuri am sunat la ambulanţă”, a mai povestit femeia.

ADVERTISEMENT

Întrucât a refuzat să meargă la un spital de frică să nu se infecteze cu noul coronavirus, ambulanțierii i-au spus viitoarei mame, ajunsă în țară pe la vama Nădlac, să urmărească până seara dacă simte mișcările copilului.

„M-au luat contracţiile foarte tare joi şi am fost dusă la spitalul Odobescu fără izoletă. Am ajuns la ora 12 şi mi s-a spus că inima copilului nu mai bate şi că trebuie să fac avort imediat”, a spus femeia pentru Mediafax.

A fost tranportată la Maternitatea Odobescu fără izoletă, chiar dacă se afla în perioada de carantină, unde i s-a făcut testul pentru COVID-19.

„Am cerut autopsia copilului şi în jumătate de oră mi s-a spus că sunt pozitiv la COVID şi în aceste cazuri nu se poate face autopsia copilului”, a precizat tânăra româncă.

În cele din urmă, femeia a fost pusă să facă o declarație pe propria răspundere prin care să spună că refuză autopsia copilului, însă a refuzat. Tânăra a fost transferată la maternitatea Bega din Timișoara, unde se simte bine, fiind asimptomatică.

ADVERTISEMENT
Tags: