News

O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro. Anunțul Agenției Naționale de Integritate

O judecătoare de la Tribunalul București nu poate să își justifice averea de 6 milioane de euro, lucru constatat de Agenția Națională de Integritate.
11.10.2023 | 10:56
O judecatoare de la Tribunalul Bucuresti nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro Anuntul Agentiei Nationale de Integritate
O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro. Foto: Digi24
ADVERTISEMENT

ANI a anunțat că a constatat ”existența unei diferențe” de 30.388.515 lei între averea dobândită și veniturile realizate de Gabriela Cristina Mazilu, judecător în cadrul Tribunalului București. Așadar, femeia nu poate justifica aproape 6 milioane de euro din banii strânși cu grijă de-a lungul carierei.

O judecătoare de la Tribunalul București nu poate justifica o avere de 6 milioane de euro

Totodată, ANI a anunțat că există o diferență nejustificată de 1,2 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate de către Ionel Victor Nicoreșteanu, un funcționar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

ANI a sesizat, așadar, Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curții de Apel București, astfel că vor începe acțiuni de control pentru a vedea cum au ajuns cei doi indivizi să strângă aceste averi, pe care nu le pot justifica. Conform Agerpres, Gabriela Cristina Mazilu și Ionel Victor Nicoreșteanu a fost cercetați de DIICOT în 2015.

În acel moment numele celor doi era pomenit într-un dosar privind credite frauduloase luate de la BRD, în acest caz fiind implicat și omul de afaceri Remus Truică. ”Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unor diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate în cuantum total de 31.602.501 Lei în cazul a două persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

1. MAZILU GABRIELA – CRISTINA – Judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti şi fost Judecător în cadrul Judecătoriei Sector 4. Diferenţă nejustificată în cuantum total de 30.388.515 Lei, în perioada exercitării funcţiei publice.

2. NICOREŞTEANU IONUŢ – VICTOR – Funcţionar public cu statut special în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Diferenţă nejustificată în cuantum total de 1.213.986 Lei, în perioada exercitării funcţiei publice.

ADVERTISEMENT

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către MAZILU GABRIELA – CRISTINA, şi respectiv, NICOREŞTEANU IONUŢ – VICTOR, în perioada exercitării funcţiilor publice.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative.

ADVERTISEMENT

Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a transmis Agenția Națională de Integritate. Rămâne de văzut cum va decurge ancheta și dacă persoanele vizate de investigația ANI vor reuși să își justifice în cele din urmă averile colosale.

ADVERTISEMENT