News

Un nou tip de fraudă online. Hackerii pretind că sunt polițiști, cum reușesc să înșele oamenii

A apărut un nou tip de fraudă online în România. Cum reușesc hackerii să păcălească oamenii folosindu-se de numele Poliției
03.10.2023 | 23:58
Un nou tip de frauda online Hackerii pretind ca sunt politisti cum reusesc sa insele oamenii
Un nou tip de fraudă online. Hackerii pretind că sunt polițiști. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

A apărut un nou tip de fraudă online, iar oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de noua înșelăciune pusă la cale de hackeri. Cum reușesc aceștia să păcălească românii?

Un nou tip de fraudă online. Hackerii se dau drept polițiști

Hackerii încearcă prin toate modalitățile posibile să obțină bani de la români, iar cei mai creduli, temători sau mai puțin informați ajung victimele acestora. Mai nou, infractorii se folosesc de numele instituțiilor în fraudele online.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a vorbit despre noua metodă utilizată de hackeri, cu scopul de a obține bani. Aceștia trimit mail-uri victimelor, precizând că sunt acuzate de pornografie infantilă, contrabandă de țigări sau alte infracțiuni.

Adresele sunt trimise în numele unor instituții cum ar fi Poliția Română sau Interpolul, informând oamenii că sunt citați în astfel de dosare penale. Scopul este de a speria victimele, ca apoi să le convingă să trimită diverse sume de bani pentru a le „scăpa de investigație”.

ADVERTISEMENT

“Este un nou tip de încercare de a înșela oamenii pentru a face rost de diverse sume de bani, persoanele rău intenționate. În ultima perioadă, Poliţia Română a fost sesizată cu privire la mai multe tentative de înșelăciune.

Oamenii au înțeles sa respecte recomandările transmise de Poliţia Română, astfel încât să nu dea curs unor astfel de solicitări”, a informat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, conform știripesurse.

ADVERTISEMENT

„Oamenii trebuie să nu dea curs solicitărilor”

Reprezentantul Poliției Române amintește că autoritățile nu trimit astfel de adrese. Cu atât mai puțin, agenții de poliție nu cer bani pentru a scăpa oamenii de diverse dosare penale. Georgian Drăgan recomandă românilor să nu acceseze link-uri suspecte.

În niciun caz, nu trebuie să trimită bani unor astfel de persoane. „Oamenii trebuie sa nu dea curs solicitarilor, sa nu acceseze link-urile transmise de persoanele rau intentionate si sa nu trimita sume de bani.

ADVERTISEMENT

Sa ne sesizeze, sa sesizeze cea mai apropiata sectie de politie, astfel incat sa fie demarate cercetari pentru identificarea persoanelor care practica acest nou mod de operare in mod infractional, pentru a fi trase la raspundere penala de catre adevaratii politisti”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

 

ADVERTISEMENT