Sport

O legendă a fotbalului mondial pune tunurile pe Sheriff Tiraspol: „N-are ce să caute în Champions League”

Deloc impresionat de performanța moldovenilor, Dirk Kuyt a avut o reacție halucinantă: „Sheriff Tiraspol n-are ce să caute în Champions League”.
18.08.2021 | 18:04
O legenda a fotbalului mondial pune tunurile pe Sheriff Tiraspol Nare ce sa caute in Champions League
ADVERTISEMENT

Cu un lot dominat de jucători străini, majoritatea din Africa sau America de Sud, Sheriff Tiraspol i-a învins categoric, scor 3-0, pe croații de la Dinamo Zagreb și a luat o opțiune cât se poate de serioasă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

În ciuda performanței istorice, nu întreaga lume a fotbalului a avut cuvinte de laudă la adresa moldovenilor. Chestionat pe marginea subiectului, Dirk Kuyt s-a arătat chiar deranjat de prezența lor în cea mai galonată competiție intercluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Dirk Kuyt, reacție halucinantă după succesul lui Sheriff Tiraspol

Știu că Champions League este o competiție pentru campioane, dar echipe precum Sheriff Tiraspol nu au ce să caute în ea”, a spus fostul mare jucător olandez, ajuns între timp analist la un post de televiziune din țara natală. În lipsa unor argumente concrete care să susțină afirmația, reacțiile nu au întârziat să apară, mai ales din spațiul ex-iugoslav.

Evident, Kuyt își dorește să vadă cele mai bune echipe din Europa în competiția de elită. Echipele mici nu-și au locul pentru el, dar, din nefericire, va trebui să le urmărească”, au scris bosniacii de la SportSport, în timp ce Vecernji, o publicație din Croația, i-a atras atenția că „uneori, buturuga mică răstoarnă carul mare”.

ADVERTISEMENT

De-a lungul celor șase ani în care a evoluat pentru Liverpool (2006-2012), Kuyt a bifat 285 de meciuri și 71 de goluri. De numele său se leagă unica reușită din finala Ligii Campionilor, sezonul 2006 – 2007, pierdută de „cormorani”, scor 1-2, în fața celor de la AC Milan.

Tiraspolenii exultă după victoria cu Dinamo Zagreb: „O echipă la care poți doar să visezi”

În ciuda reacției sfidătoare a fostului mare atacant olandez, antrenorul celor de la Sheriff Tiraspol nu mai contenește cu laudele la adresa elevilor săi. După victoria categorică de pe propriul teren, campioana Moldovei se află la doar 90 de minute de prima prezență în grupele celei mai importante competiții intercluburi. Manșa retur este programată miercuri, 25 august, la ora 22:00, pe stadionul Maksimir din Zagreb.

ADVERTISEMENT

Astăzi am văzut pe teren o echipă adevărată. O echipă la care poți doar să visezi în calitate de antrenor. Ne-a rămas doar un singur pas ca să ne îndeplinim obiectivul suprem – calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Sunt satisfăcut de felul în care s-au dăruit pe teren jucătorii mei. Am avut șanse să marcăm mai multe goluri, dar așa este în fotbal. Noi am studiat foarte bine adversarul, iar băieții au fost concentrați din primul și până în ultimul minut”, a declarat Iuri Vernydub.

ADVERTISEMENT

În schimb, Damir Krznar s-a arătat optimist în privința șanselor lui Dinamo Zagreb de a întoarce rezultatul pe propriul teren. „FC Sheriff a fost echipa mai bună astăzi. Noi am arătat jalnic. În repriza secundă am încercat să marcăm și am lăsat spații libere în apărare…

Adversarul a profitat de asta. Avem în față o misiune foarte grea. Nu spun că e o misiune imposibilă. Ne vom strădui să obținem în retur rezultatul dorit. Nu ne vom da bătuți atât timp cât mai păstrăm șanse”, a explicat tehnicianul croaților.

ADVERTISEMENT
Tags: