News

O mamă și-a pierdut fiul în atacul cu rachete din Dnipro. Blestemul său asupra rușilor a devenit viral. Video

O mamă care și-a pierdut fiul în atacul cu rachete asupra unui bloc din Dnipro i-a blestemat pe ruși și a impresionat pe toată lumea.
15.01.2023 | 12:21
O mama sia pierdut fiul in atacul cu rachete din Dnipro Blestemul sau asupra rusilor a devenit viral Video
Blestemul unei femei pentru Rusia. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

”Vă blestem până la a șaptea generație”, e mesajul dureros strigat de femeie din toate puterile, după ce a văzut că fiul său a murit în atacul sângeros al rușilor.

Blestemul unei mame din Ucraina care și-a pierdut fiul

Disperarea mamei a devenit virală, înregistrarea video cu blestemul femeii fiind distribuit masiv pe rețelele sociale. Până în acest moment 14 oameni au murit în atac și peste 70 au fost răniți, însă salvatorii se luptă și la această oră pentru a scoate oameni de sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

”De ce l-ați omorât? Ați venit aici, la noi în oraș. V-am primit ca pe oameni normali, ca pe rudele noastre. Ce i-ați făcut fiului meu? Ticăloșilor, vă blestem până la a șaptea generație! Câinilor, fie să fiți blestemați toată viața de toată lumea și de mine, blestemați de toate lacrimile mamelor! Toată țara voastră să fie blestemată!”, a strigat femeia în fața ruinelor unde au căzut rachetele.

Secvența a fost distribuită inclusiv de Ministerul ucrainean al Apărării. Printre răniții de sub dărâmături se află inclusiv 12 copii. Pompierii au transmis că au fost distruse total 72 de apartamente.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din Ucraina există în continuare mai mulți supraviețuitori sub dărâmături, care își semnalează prezența cu ajutorul lanternelor sau telefoanelor mobile.

Rusia a executat sâmbătă un nou atac asupra orașelor din Ucraina, însă de această dată atacul a fost făcut cu mai multe rachete balistice, rachete care nu pot fi interceptate atât de ușor de actuala apărarea anti-aeriană a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a cerut din nou arme mult mai performante, inclusiv sisteme Patriot, pentru a se apăra de ruși. ”Rusia a lansat un alt atac masiv cu rachete asupra oraşelor ucrainene. Este posibil să înceteze teroarea rusă? Da, este posibil. O putem face altfel decât pe câmpul de luptă în Ucraina? Din păcate, nu”, a transmis președintele Ucrainei.

Analiștii și experții militari nu înțeleg de ce Occidentul are încă o reținere în a trimite în Ucraina mai mult armament performant, în condițiile în care Rusia nu face decât să amplifice atacurile împotriva populației civile, care devin tot mai sângeroase.

ADVERTISEMENT

”Rusia face una dintre cele mai mari escaladări ale războiului, sper că toți cei care au fost atât de rapizi în a condamna statele NATO pentru sprijinul tot mai mare acordat Ucrainei vor condamna acum în mod categoric Rusia”, a declarat, printre alții, Phillips O. Brien, profesor de studii strategice la Universitatea St. Andrew din Scoția.

ADVERTISEMENT