News

O mașină a ambasadei Indiei la București a fost lovită de tren. De vină a fost sistemul GPS care l-a indus pe șofer în eroare

O mașină de Corp Diplomatic a fost lovită de tren în Brașov, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Calea ferată a fost blocată, însă, zeci de minute.
08.04.2024 | 15:08
O masina a ambasadei Indiei la Bucuresti a fost lovita de tren De vina a fost sistemul GPS care la indus pe sofer in eroare
O mașină a ambasadei Indiei la București a fost lovită de tren. De vină a fost sistemul GPS care l-a indus pe șofer în eroare. Foto: ISU Brașov
ADVERTISEMENT

Conform polițiștilor în autoturism se aflau mai multe persoane venite aici din India. Șoferul ar fi încercat să traverseze calea ferată printr-un loc nepermis, din cauza unui GPS care l-a indus în eroare. Astfel, autoturismul a rămas blocat pe șine și nu a mai putut fi mutat. În momentul în care au observat că vine trenul, toți cei din mașină au reușit să fugă la timp.

O mașină a ambasadei Indiei la București a fost lovită de tren

Accidentul s-a produs în apropiere de calea ferată Timișul de Sus din Brașov, acolo unde un autoturism ar fi vrut să treacă calea ferată printr-un loc nepermis. De vină ar fi fost GPS-ul care l-a indus în eroare pe șofer. ”Cu puţin timp în urmă a avut loc un accident, în apropierea staţiei de cale ferată Timişul de Sus, din judeţul Brasov.

ADVERTISEMENT

Un autoturism, care se afla în traversarea platformei feroviare a rămas suspendat, iar un vehicul feroviar, care circula pe relatia Bucuresti-Brasov, l-a surprins şi accidentat. În urma impactului au rezultat doar avarii, nefiind înregistrate victime”, a transmis, luni, IPJ Braşov. Conform Spotmedia, mașina aparținea ambasadei Indiei la București.

Se pare că nimeni nu a fost rănit pentru că pasagerii și șoferul au observat din timp că vine trenul astfel că au fugit din calea acestuia. Autoturismul, în schimb, a fost distrus în totalitate. După zeci de minute în care traficul a fost blocat, trenul și-a reluat drumul spre Brașov, cu toate că pasagerii și mecanicul locomotivei au tras o sperietură zdravănă.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de norocoși au fost doi locuitori din Azuga, care au fost loviți de un tren în urmă cu o săptămână. Conform presei locale, una dintre victime era o fetiță în vârstă de 7 ani, însoțită de un bărbat în vârstă de 55 de ani, cel mai probabil bunicul său.

Trei persoane aflate într-un autoturism au fost lovite de tren în Bușteni

Ambele victime au supraviețuit în mod miraculos, însă au fost transportate în stare gravă la spital. “Conform informaţiilor primite până în acest moment, a fost vorba despre o fetiţă în vârstă de aproximativ 7 ani, conştientă, cu traumatism cranio-cerebral şi un bărbat în vârstă de aproximativ 55 ani, semiconştient.

ADVERTISEMENT

Au fost preluaţi de către echipajele medicale şi paramedicale ajunse la faţa locului şi le sunt acordate îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții ISU Prahova. În tren se aflau doar trei călători care nu au pățit nimic.

Conform SAJ Prahova, la fața locului au fost trimise o autospecială de stingere, un echipaj SMURD precum și un echipaj SAJ Prahova. Tot în zonă, de data aceasta în Bușteni, un autoturism cu trei persoane era lovit din plin de tren, la o trecere semnalizată.

ADVERTISEMENT

Toate cele trei persoane au ajuns atunci în stare gravă la spital, cea mai tânără victimă fiind un copil în vârstă de 12 ani. Circulația a fost blocată atunci zeci de minute, până când polițiștii și pompierii au reușit să elibereze calea ferată. Se pare că în acest caz șoferul a vrut să traverseze calea ferată fără să se asigure și a fost surprins de tren.

ADVERTISEMENT