News

Accident grav în Ialomița: o mașină a lovit în plin un autotren. Trei oameni au murit

Un tragic accident rutier s-a petrecut vineri dimineața, pe DN2 (E85), în zona localității Cotorca din județul Ialomița, soldat cu decesul a trei persoane.
29.12.2023 | 08:47
Accident grav in Ialomita o masina a lovit in plin un autotren Trei oameni au murit
Un grav accident de circulație s-a produs vineri, în județul Ialomița / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița, evenimentul a avut loc în jurul orei 06:30, atunci când un autoturism care se deplasa dinspre Buzău către București a intrat în coliziune cu un autotren care circula în sens opus.

Accident soldat cu trei victime decedate, în Ialomița

”În această dimineaţă, în jurul orei 06,30, pe DN2 – E85, pe raza localităţii Cotorca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul a trei persoane. Din primele verificări a reieşit că, în timp ce un autoturism se deplasa din direcţia Buzău către Bucureşti, ar fi intrat în coliziune cu un autotren care circula din sens opus’‘, au precizat reprezentanții IPJ Ialomiţa.

ADVERTISEMENT

Echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost trimise la fața locului, folosind o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

De asemenea, două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița au acționat în sprijin.

ADVERTISEMENT

Cinci persoane au fost rănite ușor în accident

Trei persoane aflate în autoturism au suferit leziuni grave, fiind declarate decedate în urma impactului. Alte cinci persoane, conștiente și cooperante, au primit asistență medicală la fața locului. Starea lor este bună și nu a fost necesar transport acestora la spital.

”La locul evenimentului au fost găsite opt victime. Trei persoane prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, din păcate fiind declarate decedate. Celorlalte cinci persoane, conştiente şi cooperante, li s-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior nefiind necesar transportul acestora la unitatea spitalicească”, arată reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Autoritățile desfășoară acum cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Traficul a rămas blocat timp de câteva ore

Vineri dimineața, traficul rămăsese blocat pe ambele sensuri ale DN2. La ora publicării, autoritățile încercau să restabilească circulația cât mai rapid posibil.

ADVERTISEMENT

Inițial, informațiile indicau că trei autoturisme și un autocamion au fost implicate în accident, iar trei persoane rănite erau încarcerate, dar ulterior s-a confirmat decesul acestora, arată Agerpres.

”În urma coliziunii dintre trei autoturisme şi un autocamion, trei persoane rănite sunt încarcerate, fiind efectuate manevre pentru extragere lor din unul dintre autovehiculele avariate”, se arata în comunicatul inițial emis de Centrul Infotrafic.

ADVERTISEMENT
Tags: