Life

O menajeră româncă din Grecia dezvăluie ce se întâmplă în hotelurile de pe litoralul elen: “Habar nu aveți ce găsim”

Ce se întâmplă în hotelurile de pe litoralul din Grecia, după cum a dezvăluit o menajeră româncă. Cum se face curățenie.
27.06.2023 | 15:08
O menajera romanca din Grecia dezvaluie ce se intampla in hotelurile de pe litoralul elen Habar nu aveti ce gasim
Ce se întâmplă în hotelurile din Grecia. Dezvăluirile unei menajere românce. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O româncă este menajeră în Grecia și a dezvăluit ce se întâmplă la hotelurile de pe litoralul elen. Femeia le-a dat replica celor care spun că sunt cameriste care fură lucrurile turiștilor.

O menajeră româncă din Grecia a spus ce se întâmplă, de fapt, în hotelurile de pe litoralul elen

O turistă a povestit ce li s-a întâmplat unor prieteni în vacanța în Madeira. Aceștia au pus o cameră ascunsă la hotel, iar ceea ce au văzut i-0a șocat. O cameristă a controlat toată camera, iar femeia este de părere că aceasta căuta lucruri pe care să le ia.

ADVERTISEMENT

“Un cuplu de prieteni abia s-au întors din Madeira și soțul a pus hidden cam în trolley lăsat în cameră. În mai puțin de 30 de secunde una din femeile de la curățenie a controlat seiful, sub saltea, sertarele și valiza.

Ideal ar fi să nu lăsați lucruri de valoare în camera, sau cel puțin nu in locuri comune!”, a scris o femeie pe grupul de Facebook Forum Grecia.

ADVERTISEMENT

Postarea a avut peste 100 de comentarii. Unul dintre acestea îi aparține unei românce care lucrează ca menajeră la un hotel din Grecia. Aceasta a ținut să precizeze că nicio cameristă nu s-ar supune unui asemenea risc.

În plus, seifurile au cifru, de obicei, pe care îl știe doar cel care îl utilizează. Menajerele obișnuiesc să deschidă sertarele din camere doar pentru a le curăța. De multe ori, se întâmplă să găsească acolo mizerie și resturi de mâncare.

ADVERTISEMENT

“Seifurile dacă sunt cu cifru le știe doar cel care îl folosește și un card de siguranță pe care îl are managerul și în caz că uitați codul vine personal cu încă o persoană să-l deschidă. În ceea ce privește sertarele, da, obișnuim să le deschidem să le curățăm, referitor la asta, habar nu aveți ce găsim în ele (scrum de țigară, chipsuri, resturi de mâncare, etc.). ”, a scris menajera în secțiunea de comentarii.

Ce fac menajerele, de fapt, cu lucrurile clienților

De asemenea, femeia a mai spus că menajerele nu se ating de lucrurile personale ale clienților de la hotel. În schimb, le pun la loc după ce fac curat sau le strâng din cameră.

ADVERTISEMENT

Dacă au lucruri personale le închidem la loc fără să atingem nimic. Cu hainele din valiză, nu cred că v-a deschis cineva trolerul să caute în el, dar da, strângem chiloți, ciorapi, haine împrăștiate peste tot și le punem în troler sau pe scaune (în cazul în care avem loc)”, a mai spus aceasta.

Românca a mai spus că nu ar putea risca să-și piardă locul de muncă pentru a lua bani de la cei care se cazează la hotel. Mulți turiști obișnuiesc să lase sume de bani și chiar aur prin cameră, așa că aceasta trebuie curățată cu atenție.

“Niciodată nu mi-a păsat ce au turiștii. Ce pot avea decât haine? Banii? Să-mi risc un salariu de 1500 de euro să vă fur d-voastră cât??? Sunt turiști englezi mulți ce-și lasă foarte mulți bani împrăștiați pe noptiere, aur pe mese, de trebuie să ai grijă când ștergi praful să nu iei din greșeală ceva. Haideți să nu mai exagerăm”, a adăugat femeia.

De altfel, femeia a mai spus că niciodată nu a auzit despre o altă cameristă să fure din camerele turiștilor, pentru că le-ar fi imposibil să-și mai găsească apoi alt loc de muncă.

Mai multor persoane li sa-au furat diverse lucruri

Utilizatorii au reacționat la comentariul femeii și au spus că au existat cazuri de furt în camere. De exemplu, soției unui român i-au fost furate bijuteriile de aur de la un hotel de patru stele din Italia.

Alți utilizatori consideră că nu toate cameristele fură din cameră, însă aceștia știu cazuri în care oamenilor le-au dispărut bani sau bunuri din cameră.

“Cu tot respectul, sigur că nu tot personalul administrativ este pus în aceeași “oală”. Însă, chiar ieri, am aflat că unor cunoștințe le-au fost furați 900 euro din camera vilei în care au fost cazați. A fost chemată poliția, însă nu s-a rezolvat nimic pentru că, ghinion sau intenție, vila nu are camere de supraveghere”, a mai spus cineva.

Un alt utilizator a spus că un astfel de caz nu se întâmplă numai în Europa, ci și în Asia. Pe de altă parte, alți turiști le-au lăsat bani cameristelor în cameră, iar acestea nu au luat banii de acolo.

“Călătoresc des, am în fiecare lună 2-3 cazări în hoteluri (am peste 200 de rezervări), dar niciodată nu mi-a dispărut nimic din cameră”, a mai spus un alt utilizator.

ADVERTISEMENT