Life

O minune de Crăciun. Alexia, fetița care aproape şi-a pierdut braţele într-un accident a fost operată și începe să își revină

Un miracol de Crăciun, cam așa se poate numi povestea emoționantă a Alexiei, fetița care aproape că a rămas fără brațe în urma unui accident teribil.
19.12.2022 | 22:39
O minune de Craciun Alexia fetita care aproape sia pierdut bratele intrun accident a fost operata si incepe sa isi revina
Un miracol de Crăciun pentru Alexia, tânăra grav rănită în accidentul din Pașcani. Sursă foto: captură video Observator / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexia s-a numărat printre persoanele rănite în urma unui accident rutier teribil din Pașcani. Anchetatorii încă încearcă să se lămurească în legătură cu modul în care s-a produs întreaga tragedie, însă până acum, nimic nu a ieșit la suprafață.

Alexia a fost operată timp de 20 de ore

Între timp însă, un miracol de Crăciun a avut loc. Alexia, care a fost la un pas distanță să își piardă brațele în accidentul rutier a suferit o operație care a durat nu mai puțin de 20 de ore.

ADVERTISEMENT

Se pare că cineva a vrut ca micuța să aibă o viață normală, drept dovadă, astăzi, Alexia a reușit să își miște degetele. Chiar și medicul care a operat-o a rămas surprins.

Acesta susține că este o minune și faptul că Alexia a reușit să fie adusă în viață la spital, având în vedere că ambele brațe i-au fost practic smulse în urma impactului teribil.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai adăugat și că leziunile puteau fi mult mai dure, însă în final, povestea Alexiei ar putea avea un deznodământ fericit.

”Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. Fetiţa are o evoluţie foarte bună, riscul de necroză a celor două membre este aproape depăşit.

ADVERTISEMENT

Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”, a mai completat aceștia.

Alexia a reușit să își strângă pumnul

Atât tatăl cât și mama Alexiei susțin că este vorba despre un miracol și au doar cuvinte de laudă la adresa cadrelor medicale care au făcut tot efortul pentru a le salva fiica.

ADVERTISEMENT

”Şi-a strâns şi pumnul. Totul pare a fi înspre bine. Ceea ce au realizat ei zilele acestea întrece orice imaginaţie. Două membre să fie puse la loc şi funcţionale. Toată viaţa mea le voi fi recunoscătoare”, a completat mama Alexiei.

Menționăm faptul că în cazul Alexiei, lucrurile au fost destul de complicate, iar medicii au făcut chiar mai mult decât prevedea protocolul.

Mai exact, deși regula era destul clară și spunea că în cazul amputaților duble, un singur membru se salveze, doctorii au decis să îi refacă Alexiei ambele brațe.

Cazul Alexiei i-a impresionat pe mulți

Meritul nu este însă doar al medicilor, spune managerul spitalului de copii. Acesta susține că îngerii păzitori și-au făcut și ei treaba, având în vedere minunea întâmplată.

”Aceşti copii au avut un înger păzitor, au ajuns repede la noi la spital – ceea ce este un lucru bun. Asta demonstrează că sistemul funcţionează în situaţii de criză”, a completat Alina Belu.

În cazul Alexiei au fost implicate nenumărate persoane. La centrul de transfuzii din Botoșani s-au făcut cozi imense. Atât colegi de clasă, cât și profesori, duhovnici, dar și necunoscuți s-au dus acolo pentru a o ajuta pe Alexia și în final se pare că acest gest a salvat-o, potrivit observatornews.ro.

Inclusiv profesorii îi duc lipsa fetiței, dar și colegii, care, spune dirigintele clasei, suferă enorm după cele întâmplate.

Amintim că un alt accident teribil s-a produs chiar în acest weekend în România, iar un tânăr de doar 20 de ani, care doar ce se căsătorise, și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT