News

O nouă alertă de la MAE. Atenționare de călătorie pentru o destinație populară printre români, din cauza unor incendii uriașe

Este a doua atenționare de călătorie emisă, joi, de MAE. Sunt incendii devastatoare într-o destinație preferată de români.
17.08.2023 | 22:57
O noua alerta de la MAE Atentionare de calatorie pentru o destinatie populara printre romani din cauza unor incendii uriase
O nouă alertă de la MAE. Atenționare de călătorie pentru o destinație populară. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă alertă de la MAE transmisă, joi, 17 august. Este vorba de o atenționare de călătorie pentru una dintre destinațiile cele mai căutate de români. Potrivit MAE, în zona respectivă au izbucnit incendii uriașe.

O nouă alertă de la MAE. O destinație populară printre români, vizată

Stare de alertă în mai multe localități din Spania, după ce autoritățile au ordonat evacuarea acestora. Decizia a fost luată în urma izbucnirii unor incendii de vegetație devastatoare, în zona nord-estică a insulei Tenerife.

ADVERTISEMENT

Vizate sunt localitățile Media Montańa, Ajafońa, Arrate, Chivisaya și Las Lagunetas. Focul uriaș a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile din Spania.

Totodată, drumuri naționale au fost închise circulației rutiere. Oamenii sunt sfătuiți să evite ieșirile în aer liber. De asemenea, autoritățile recomandă ca cetățenii să țină geamurile și ușile închise, din cauza fumului.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă consultarea în permanență a informațiilor publice comunicate de autoritățile spaniole, precum și evaluarea cu responsabilitate și seriozitate a oricăror deplasări”, transmite MAE.

Cetățenii români care se află într-o situație de urgență pe teritoriul Spaniei, pot contacta autoritățile la numărul de telefon 112 sau la linia telefonică de permanență a Consulatului General de la Madrid +34669362202.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.”, adaugă MAE.

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia

De asemenea, joi, MAE a transmis o altă atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenţionează să ajungă în Suedia. Serviciul Siguranţei suedeze a anunțat că a ridicat nivelul privind alerta teroristă la gradul 4 din 5.

ADVERTISEMENT

Măsura a fost luată în urma temerilor privind securitatea țării. „Suedia a trecut de la a fi considerată o țintă legitimă pentru atacurile teroriste la a fi considerată o țintă prioritară.

În evaluarea noastră, această amenințare va rămâne pentru o perioadă lungă de timp și, prin urmare, am decis să ridic nivelul de amenințare teroristă”, a transmis Charlotte von Essen, cea care conduce serviciile din Suedia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: