News

O nouă avertizare cod portocaliu de la ANM. Mai multe regiuni, lovite de furtuni, grindină și ploi torențiale

18.06.2020 | 10:36
O noua avertizare cod portocaliu de la ANM Mai multe regiuni lovite de furtuni grindina si ploi torentiale
ADVERTISEMENT

Avertizare cod portocaliu de la ANM. Specialiștii anunță din nou vreme extremă pentru mai multe regiuni din țara noastră în următoarele ore.

Și în cursul zilei de joi, 18 iunie, vom avea manifestări violente ale vremii, cu vijelii, grindină și ploi torențiale în aproape toată țara.

ADVERTISEMENT

În doar câteva ore ar putea cădea precipitații care să cumuleze până la 80 de litri pe metru pătrat, ceea ce ar putea duce la noi inundații și viituri.

Cod portocaliu de vreme severă în majoritatea regiunilor

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 18 iunie, ora 23:00, fenomenele severe vor afecta din nou țara noastră.

ADVERTISEMENT

În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice în regiunile amintite.

Restul regiunilor vor fi sub incidența unui cod galben. Aici se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ADVERTISEMENT

O avertizare meteo cod galben, în vigoare până pe 21 iunie

ANM mai anunță, joi, că de mâine, 19 iunie, ora 10:00, până pe 21 iunie, ora 10:00, vor fi fenomene severe în toată România.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT